Dirk Cantens, OCMW Sint-Gillis-Waas: "Vandenbussche speelt mee met de grote jongens"

Klantgetuigenis
20190424 Klantgetuigenis Dirk Cantens: Vandenbussche speelt mee met de grote jongens

Voor OCMW Sint-Gillis-Waas en AZ Nikolaas bouwde Vandenbussche op de zorgcampus Sint-Helena de uitbreiding van het bestaand woonzorgcentrum met 90 bedden en een gelijkvloerse polikliniek. Ook de renovatie van de dementenafdeling van het bestaande gedeelte van het woonzorgcentrum en de wegenis en omgevingsaanleg op de site zaten in de klasse 8 opdracht vervat. Dirk Cantens, Verantwoordelijke Technische Dienst, volgde het project op. 

 

Verrast van de aanpak van Vandenbussche

Dirk Cantens: "In 2016 schreven we een wedstrijdaanbesteding uit voor de uitbreiding van het bestaand woonzorgcentrum in Sint-Gillis-Waas. Verschillende aannemers brachten toen hun uitgewerkte dossier, waaronder ook Vandenbussche. Voor ons kwam Vandenbussche er toen als beste uit met de vooropgestelde planning en het plan van aanpak. We kenden hen nog van een kleine verbouwing aan het politiekantoor in 2004, maar het nieuwe project was natuurlijk niet te vergelijken. Na een eerste startvergadering met één van de directeurs projecten werd het concept, de werforganisatie en de planning verder toegelicht. We waren eigenlijk wel verrast van de aanpak en de voorziene coördinatie van de werken."

 

Ruwbouwwerken in recordtempo

"In november 2016 gingen de werken van start. Voor de ruwbouwwerken rekende Vandenbussche op een ploeg buitenlandse onderaannemers die in een recordtempo van ongeveer 8 maanden de ruwbouw neerzetten. Door het gebruik van 2, soms 3, torenkranen werd de volledige werf vlot bediend. De verschillende fases liepen samen, zodat ook de techniekers snel van start konden gaan. Alle werfleiders deden hun uiterste best om alles vlot te laten aansluiten, zodat we in april 2018 al konden open gaan," vertelt Dirk Cantens. "Ondanks enkele struikelblokken tijdens het bouwtraject, zoals het vinden van asbest en historische vervuiling, werden de werken niet vertraagd. Het Vandenbussche team ging steeds met ons in overleg en zo zochten we samen naar de beste oplossing."

 

Sereen, open en constructieve werfvergaderingen

"De wekelijkse werfvergaderingen verliepen steeds goed, mede door het leiden van de vergadering door de architect van AMV Architecten. Er waren nooit zware discussies, je hoort soms andere verhalen, maar bij ons verliep het steeds sereen, open en constructief. Er kon ook tijdig eens goed gelachen worden, of bemerkt worden dat er weer geen melk bij de koffie was voorzien...," lacht Dirk Cantens. "Onvoorziene problemen tijdens de werken werden op voorhand aangekaart met de architect, zodat er tegen de werfvergadering al een oplossing op tafel lag."

 

Vandenbussche speelt mee met de grote jongens

"Wij trekken uw plan" is jullie slogan, en mijn ervaring is dat het klopt. Afspraken zijn afspraken, de communicatie per mail was open en niet achter de rug om, we waren steeds van alles op de hoogte. Jullie trokken aan de kar om de projectplanning te volgen en verbetervoorstellen te doen. Ik omschrijf jullie graag als een degelijke en betrouwbare bouwonderneming. En dat de meerprijzen wat aan de hoge kant zijn... dat is vermoedelijk altijd zo. Vandenbussche speelt ondertussen mee met de grote jongens en jullie mogen er echt staan," besluit Dirk Cantens.

 

Meer over het project OCMW Sint-Helena in Sint-Gillis-Waas.

Op zoek naar een aannemer voor uw bouwproject?

Neem contact op