Els De Durpel, directrice bij Basisschool De Kersentuin in Herzele: "Transparante communicatie en een steeds bereikbaar projectteam tijdens de bouwwerken"

Klantgetuigenis
WE1907 De Kersentuin_Els De Durpel

Voor Gemeentelijke Basisschool De Kersentuin in Herzele realiseerde Vandenbussche de uitbreiding van de school met 8 klaslokalen, refter, overdekte speelplaats, sanitaire blokken, nieuwe burelen en de renovatie van enkele lokalen voor de zorg. Door de exponentiële groei van het aantal kinderen de voorbije jaren werd de school echt te klein. Het projectteam op de werf nam het bouwproject aan met de nodige maatregelen om de werken veilig en kwalitatief te laten verlopen.

Els De Durpel, directrice bij De Kersentuin getuigt: "Wekelijks zaten wij op woensdag samen tijdens de werfvergadering. Daarbij was steeds de aannemer, architect en gemeente bij aanwezig. Voor mij was dat een makkelijk forum. Na een tijdje had ik de afspraak met het bouwteam dat ik enkel participeerde als het over het onderwijs ging en over zaken die didactisch belangrijk waren. Daarbij voelde het projectteam bij Vandenbussche goed aan wat voor mij belangrijk was. Bij de technische zaken was ik niet aanwezig. Toch had ik niet het gevoel dat ik niet aan de zijlijn stond."

Transparante communicatie en steeds bereikbaar

"Ik bouwde een vertrouwensband op met de project- en werfleider. Ik heb geen enkele keer lang moeten wachten als ik iemand nodig had. De dag zelf nog, vaak binnen het uur, werd ik terug gecontacteerd," gaat mevrouw Els De Durpel verder. "Ik merkte ook dat er een goed format was op de wekelijkse werfvergadering. De planning werd overlopen, de stand van zaken werd gerapporteerd aan alle partijen, steeds in samenspraak met de architect, nl. Evolta Architecten & Engineers. Er werd heel transparant gecommuniceerd."

"Ik kon het ook gewoon zeggen tegen het team als ik iets niet ok vond. Er was bijvoorbeeld een akkefietje in mijn bureel toen er een extra stopcontact moest voorzien worden, omdat we sinds kort met twee in het kantoor hebben plaats te nemen. Maar dat extraatje stond niet op het plan. Toen heb ik toch stevig tegenwind gegeven toen ik het prijskaartje zag. Maar het is goed gekomen…," lacht mevrouw De Durpel.

Licht aangepaste planning door Covid

"Het in dienst nemen van de vernieuwde lokalen was oorspronkelijk voorzien op  1 september 2020. Dat was ideaal geweest met de start van het nieuwe schooljaar. Maar door Covid-19 lag de werf een 2 à 3-tal weken stil vooraleer deze gaandeweg terug opstartte. Daarom werden de lokalen ingenomen vanaf 1 november 2020, maar op zich vond ik dat niet zo belangrijk. We konden nog steeds uitwijken naar de refter voor een korte periode."

Meerwaarde voor jongere kinderen

"De bouwwerken waren verspreid over het terrein en grensden op verschillende plaatsen aan het bestaande gebouw. De veiligheid van de kinderen stond steeds voorop en ik merkte dat daar op alle gebieden rekening mee werd gehouden. Alleen het lawaai stoorde soms wel. Bouwen aan een school waar les wordt gegeven is niet ideaal," vertelt mevrouw De Durpel. "Het is wel een meerwaarde voor de jongere kinderen om de complexiteit van het bouwen te zien. Dat is niet meer zoals vroeger. Ze zagen ook de diversiteit van onze samenleving én dat er hard gewerkt wordt."

Uitkijken naar een openingsmoment

De kleuters mochten bij aanvang van de werken de eerste steen leggen. Toen werden er nog festiviteiten georganiseerd. Nu hopen we het gebouw te kunnen openen bij het begin van het nieuwe schooljaar in 2021, zodat ook de ouders eens een kijkje kunnen komen nemen."

"Van het eindresultaat zijn we zeer tevreden. Het is een heel functioneel gebouw om in te werken en een aantrekkelijke plaats voor de kinderen. De overdekte speelplaats is prachtig en ruim, een echte troef," concludeert mevrouw Els De Durpel.

 

Duurzaam bouwen zonder zorgen? Maak kennis met bouwbedrijf Vandenbussche. 

Neem contact op