Frederic Devos: "Inzake veiligheidsinspanningen heeft Vandenbussche voorsprong op concurrentie"

Klantgetuigenis
Frederic Devos: "Inzake veiligheidsinspanningen heeft Vandenbussche voorsprong op concurrentie"

Vandenbussche bouwde aan de uitbreiding van het woon- en zorgcentrum vzw RVT Sint-Jozef te Deinze van juni 2015 tot en met juli 2016. Coördinator Frederic Devos en Directeur Johan Van Maldeghem van Sint-Jozef zijn tevreden over de samenwerking met Vandenbussche. “Door het vlotte en correcte bouwen waren we snel akkoord om de verdere uitbreiding ook aan Vandenbussche toe te kennen,” zegt Frederic Devos. “Ik wil hen graag aanbevelen.”

 

De uitbreiding van het woon- en zorgcentrum Sint-Jozef in de eerste fase (een “klasse 6” project) betrof 51 kamers, met 17 kamers per verdieping, telkens opgesplitst in 2 afdelingen van 8 en 9 kamers. Elke afdeling heeft een eigen keuken en leefruimte. Via nevenaanneming werd gezorgd voor elektriciteit, HVAC, binnenschrijnwerk, meubilair en liften. Eén vleugel werd onderkelderd, en voor de interne logistiek werd een verbindingsgang gebouwd, zowel onder- als bovengronds, om de publieke passage bovengronds niet te verstoren. De uitbreiding in de tweede fase ging over de verbouwing en uitbreiding met 12 kamers en 4 zorgflats met rusthuiskamer voor koppels.

De bebouwde oppervlakte van de uitbreidingen bedraagt ongeveer 3000 m². Voor het traditioneel metselwerk werd kalkzandsteen gebruikt, en voor de façade dunbed metselwerk. Architectenbureau Aiko zorgde tevens voor het studiewerk inzake stabiliteit en technieken.

Frederic Devos, preventieadviseur en kwaliteitscoördinator van RVT Sint-Jozef, volgde de bouwwerken op, samen met directeur Johan Van Maldeghem. Frederic Devos: "In een eerste fase hebben we via een openbare aanbesteding de uitbreiding van ons woon- en zorgcentrum met 51 kamers toegewezen aan Vandenbussche. Vermits in het dossier van fase 1 de mogelijkheid gelaten was om voor elke aannemer de opdracht te verlengen voor fase 2 en we bijzonder tevreden waren over hun aanpak, konden we snel volgens hetzelfde concept verder werken."

Voor op schema

"De eerste fase liep van oktober 2012 tot augustus 2014. Het team van Vandenbussche heeft in die periode vlot en correct gewerkt. Ze lagen perfect op schema. Sterker nog, vaak lagen ze vóór op schema. Onze onderaannemers konden hun tempo niet altijd volgen. "Ze bouwen te snel!" heb ik vaak horen zeggen," lacht Frederic Devos.

"De tweede fase van onze bouwwerken is begonnen in juni 2015. De oplevering ging door na een 260-tal werkdagen. Het was dezelfde ploeg die verder werkte."

"Hoewel we van iedereen heel tevreden waren, leek het achteraf bekeken gemakkelijker werken als alles in één lot zit. Op die manier zou er één verantwoordelijke voor het hele project geweest zijn, en kon Vandenbussche hun sterk punt, de co-engineering van a tot z, helemaal uitgespeeld hebben in ons voordeel," weet Devos.

Veiligheid

"Als het op veiligheidsinspanningen aankomt, heeft Vandenbussche een voorsprong op de concurrentie. Je merkt dat de hele ploeg veilig werken hoog in het vaandel draagt.”

“Met het projectteam van Vandenbussche is er een goede verstandhouding. Er is veel contact, waardoor er kort op de bal gespeeld wordt. Kortom, het plaatje klopt. Ik wil Vandenbussche als aannemer graag aanbevelen," besluit de coördinator van Sint-Jozef.

 

Heeft u bouwplannen, maar weet u niet precies waar begonnen? Neem contact op met Vandenbussche, zo kunnen we u de 'wij trekken uw plan'-filosofie vrijblijvend toelichten.