Getuigenis van een collega - Ploegbaas Kurt

Bedrijfsnieuws
Getuigenis Kurt Ploegbaas Bij ons krijg je meer

“Bij Vandenbussche draait het om meer dan werken alleen. We worden geapprecieerd en beloond voor ons werk met een afterwork drink, een hamburgerbak, een feestje, een kleine attentie… Op die manier leer je iedereen ook kennen en vormen we een echt familiebedrijf.”

 

Werken bij Vandenbussche? Bekijk hier wat je meer krijgt voor je job.

 

Wie ben jij en wat is jouw functie bij Vandenbussche?

Ik ben Kurt en ik werk sinds februari 25 jaar bij Vandenbussche als ploegbaas. Dat houdt in dat ik van A tot Z de ploeg coördineer, ontwerpplannen lees, taken verdeel onder de arbeiders en meewerk op de werf. 

Hoe ben je bij Vandenbussche terechtgekomen?

Jaren geleden volgde ik een opleiding bij de VDAB tot metser en ging ik op zoek naar een vaste job. Een vriend raadde me aan om contact op te nemen met Vandenbussche. Ik klopte bij hen aan, zij waren op dat moment op zoek naar metsers en zo is het verhaal gestart. Sindsdien ben ik stelselmatig doorgegroeid van metser tot ploegbaas.

Wat is voor jou het allerbelangrijkste in je job?

De variatie die ik heb als ploegbaas is heel belangrijk. Daarnaast moet ik het gewoon echt graag doen. Wanneer de dag komt dat ik het niet meer graag doe, zal ik het ook niet lang meer volhouden, vrees ik.

Kan je Vandenbussche in drie woorden beschrijven?

Enorm leuk, elke dag. Dat zijn vier woorden, sorry. (lacht)

Wat krijg je meer bij Vandenbussche?

Het is echt een familiebedrijf, iedereen kent iedereen. We worden goed gesoigneerd, zowel tijdens de uren als erna. Af en toe is er eens een feest, een drink, een hamburgerbak, de meiviering, krijgen we een attentie, … Dat geeft ons als werknemer een blijk van appreciatie voor wat we doen. Op die manier is en blijft het leuk om hier te werken.

 
Getuigenis Kurt Ploegbaas Bij ons krijg je meer - foto

Welk project dat je in de afgelopen 25 jaar deed, zal je altijd bijblijven?

Een totaalproject waarbij we een oude fabriek moesten renoveren en daarbij ook een stuk nieuwbouw moesten voorzien. Dat was een uitdaging, want we moesten constant rekening houden met voldoende stutting en de veiligheid op de werf. De combinatie van renoveren en bouwen maakte het project extra interessant.

Met welk automerk zou je Vandenbussche vergelijken?

Een Volkswagen. Vandenbussche is een degelijk, goed bedrijf. Net zoals Volkswagen een degelijke, goede auto is.

Wat staat er niet op je CV dat we eigenlijk wel moeten weten?

Dat ik ooit eens een marathon heb gelopen. Maar ik ben niet van plan om dat opnieuw te doen, want de voorbereiding was wel zwaar in combinatie met mijn job. Ik ben wel heel sportief van aard en ga na het werk en in het weekend vaak padellen, tennissen, wandelen en fietsen.

Waaraan herkennen de collega’s jou?

Ik probeer altijd goedgeluimd en goedlachs te zijn. Dat is voor mij de basis om je job goed te kunnen doen en de beste manier om de dag door te komen, denk ik. 

Welk moment tijdens de werkdag is het leukst?

De ochtend, dat zijn de mooiste uren van de dag. Ik ben het gewoon om vroeg op te staan, er zijn weinig dagen dat ik niet fris wakker word.

Getuigenis Kurt Ploegbaas Bij ons krijg je meer - foto 2

Wat doe je om een middagdipje te vermijden?

We hebben elke dag middagpauze tussen 12u en 12u30. Dan eet ik het eerste kwartier en durf ik de laatste 10 à 15 minuutjes wel eens mijn ogen toedoen voor een klein dutje. Zo kan ik na mijn kleine powernap opnieuw fit starten. Dat doet enorm veel deugd.

Wat doe je na het werk om te ontspannen?

Eerst en vooral neem ik een goeie douche. En dan zit mijn hond al te kwispelen om op stap te gaan. Meestal wandel ik dan een uurtje met hem in de bossen, om de dag te verwerken. Of ik ga padellen, dat is ook tof om te ontspannen.

Van welk nummer begin je spontaan te dansen op de werf?

Beat it van Michael Jackson!

Wat is je favoriete seizoen om te werken?

De zomer, ik heb de zon nodig. Zo’n 20 tot 25 graden is perfect, dan is het korte broek aan en gaan. Warmer dan dat is minder aangenaam, dan wordt het écht puffen.

 

Klik hier voor de jobs bij Vandenbussche en ontdek wat je meer krijgt! 

Ontdek de vacatures