Getuigenis van een collega - Werfleider Jarne

Bedrijfsnieuws
Getuigenis Jarne Werfleider - Bij ons krijg je meer

"Vandenbussche denkt mee aan de toekomst. Zowel op persoonlijk vlak als voor de firma. Ze investeren in jou als werknemer en op die manier investeren ze ook in de firma."

 

Werken bij Vandenbussche? Bekijk hier wat je meer krijgt voor je job.


Wie ben jij en wat is jouw functie bij Vandenbussche?

Ik ben Jarne, 25 jaar oud. Bijna 5 jaar geleden begon ik bij Vandenbussche als werfleider. Als werfleider zorg ik voor de dagelijkse planning, de sturing en de uitvoering op de werf zelf.

Hoe ben je bij Vandenbussche terechtgekomen?

Een hele tijd geleden deed ik een vakantiejob bij een onderaannemer. Op die manier leerde ik Vandenbussche kennen en besloot ik later ook om mijn stage in de hogeschool bij hen te doen. Dat viel zo goed mee dat ik tijdens mijn stage een vast contract aangeboden kreeg, dat ik direct tekende.

 
Getuigenis Jarne - werffoto 1

Wat is voor jou het allerbelangrijkste in je job?

Uitdaging. Niet alleen in projecten, maar ook in mezelf. Vandenbussche daagt je ook uit om jezelf te zijn, bij te leren en op die manier meer te bieden aan de firma, je collega’s en je werkomgeving. Daarnaast ook de afwisseling op de werf, het vooruitdenken en zelf op zoek moeten gaan naar de perfecte oplossing bij een probleem.

Kan je Vandenbussche in drie woorden beschrijven?

Druk, leuk en spannend. Dat laatste vooral omdat het soms spannend is om je doel te halen bij moeilijke werven of een moeilijke planning. Maar net dat vind ik het leukste.

Wat krijg je meer bij Vandenbussche?

Vandenbussche denkt mee aan de toekomst. Zowel aan de toekomst van het bedrijf, maar ook aan de toekomst van hun werknemers. Ze investeren in jou als persoon en investeren op die manier ook in de firma. Alle deuren staan hier open, je kan meteen bij de juiste persoon terecht met je vraag. 

Welk project dat je in de afgelopen 5 jaar deed, zal je altijd bijblijven?

Dat zijn er eigenlijk twee. Eerst en vooral het eerste project waar ik aan heb mogen meewerken, een psychiatrie in Lede. Dat project was interessant door de omvang, maar ook omdat ik tijdens de bouw nog veel heb bijgeleerd. Ik kwam nog maar net van school en merkte dat ik in de praktijk nog veel meer kennis heb verworven. Het tweede project is er eentje op de markt van Deinze, mijn geboortestad. Dat zal me altijd bijblijven omdat het zo dicht bij de deur is en ik een sterke connectie heb met de stad.

Getuigenis Jarne - werffoto 2

Welk project wil je de komende jaren graag nog eens opvolgen?

Ik zeg al vanaf het begin dat ik graag eens een school zou opvolgen. En ik heb geluk, want mijn volgende project is een school!

Met welk automerk zou je Vandenbussche vergelijken?

Een Lada. Nee, nee, dat is een mopje. Ik ga geen specifiek merk noemen, maar denk meteen aan een goede, Duitse auto van een bekend merk. Een gevestigde waarde op de markt die zijn naam zal waarmaken.

Is er iets dat je bij Vandenbussche nog zou willen veranderen?

Meer bureaus voor de werfleiders. We werken hier met flex desks en momenteel zijn er tien bureaus. Meestal is dat wel genoeg, maar als we een vergadering met alle werfleiders hebben, en dat zijn er heel wat, is het soms zoeken naar een plekje. Maar er zijn toekomstplannen om uit te breiden, dus dat komt wel goed.

 
Getuigenis Jarne - werffoto 3

Wat staat er niet op je CV dat we eigenlijk wel moeten weten?

Dat het weekend van de Ronde van Vlaanderen een pittig weekend is, laat ik het daarop houden.

Wat doe je om een middagdipje te vermijden?

Als werfleider heb je het geluk dat je op de werf zelf aanwezig bent en dus ook eens een toertje kunt wandelen. Los van mijn computerfunctie is het soms nodig om een kritische ronde te doen op de werf. Zo kan je alles goed beoordelen en opvolgen, maar terwijl ook een luchtje scheppen en met frisse energie verder werken.

Wat doe je na het werk om te ontspannen?

Een wandelingetje maken met mijn kindje en mijn hond.

Van welk nummer begin je spontaan te dansen op de werf?

Een goede ninetiesplaat kan mij wel doen dansen!

 

Werken bij Vandenbussche? Bekijk onze vacatures!