Getuigenis van een collega - Werfleidster Karen

Bedrijfsnieuws
Getuigenis Karen Werfleidster - Bij ons krijg je meer

“Als jonge starter of schoolverlater krijg je bij Vandenbussche de nodige ondersteuning. Heb je een vraag? Dan kan je die meteen aan de juiste persoon stellen en krijg je de oplossing die je zoekt.”

 

Werken bij Vandenbussche? Bekijk hier wat je meer krijgt voor je job.

 

 

Wie ben jij en wat is jouw functie bij Vandenbussche?

Mijn naam is Karen en ik werk ondertussen een goed jaar bij Vandenbussche als werfleidster. Ik zorg voor de coördinatie tussen het plan van de architect of bouwheer en de uitvoering van wat er beschreven is. Eerst is dat met onze eigen ploeg in de ruwbouwfase, en later met de onderaannemers waarmee we samenwerken.

Hoe ben je bij Vandenbussche terechtgekomen?

Ik was op zoek naar een kwalitatief bedrijf in de buurt dat de nodige aandacht heeft om een gebouw zo goed mogelijk neer te zetten. Het kwaliteitsbeleid is hier enorm belangrijk. Daarnaast zocht ik een job waarin ik nog kan bijleren en opleidingen volgen. Op sociale media kwamen al die waardes terug en zo besloot ik om spontaan te solliciteren. Zo is de bal aan het rollen gegaan. De ligging is voor mij ook ideaal en de balans tussen werk en privé dragen ze bij Vandenbussche hoog in het vaandel.

Wat is voor jou het allerbelangrijkste in je job?

Voldoening, dat je toch trots kan zijn op wat je verwezenlijkt hebt. En een goede balans tussen werk en privé, zodat je steeds goed in je vel zit.

Getuigenis Karen Werfleidster - Bij ons krijg je meer - foto

Wat krijg je meer bij Vandenbussche?

Als starter of beginnend profiel krijg je heel wat ondersteuning en de kans om opleidingen te volgen. Iedereen die hier begint, krijgt een starterspakket met opleidingen over het bouwtechnische aspect en de software. Bij andere bedrijven wordt dat waarschijnlijk vaak beloofd, maar nooit ingepland. Hier krijgen ze op je allereerste dag al een plaats in je agenda. Daardoor leer je snel mensen kennen en weet je bij wie je terecht kunt met vragen. Je blijft niet ronddwalen met een vraag, je wordt opgevolgd en geholpen wanneer dat nodig is.

Kan je Vandenbussche in drie woorden beschrijven?

Spannend, veelzijdig en uitdagend.

Welk project wil je de komende jaren graag nog eens opvolgen?

Een soortgelijk project als hetgeen waarmee ik nu bezig ben, lijkt me leuk. Momenteel doe ik de coördinatie van een passiefbouw, een school. Er komen enorm veel eisen en regels kijken bij zo’n gebouw, zeker naar detaillering en afwerking toe. Het vraagt om specifieke materie, waarvan ik al heel wat nieuwe zaken heb bijgeleerd. 

Met welk automerk zou je Vandenbussche vergelijken?

Een Volkswagen. Ik ben opgegroeid met het idee dat dat een kwalitatief merk is, waarvan je zeker bent dat het je naar je bestemming zal brengen. Zo is Vandenbussche: betrouwbaar en zonder veel onnodige tralala.

Getuigenis Karen Werfleidster - Bij ons krijg je meer - foto 2

Wat staat er niet op je CV dat we eigenlijk wel moeten weten?

Ik heb ooit als jobstudent gewerkt op Tomorrowland, achter de bar. Het was een ontzettend warme dag en net op dat moment was er een probleem met de waterbevoorrading. Er werden wat mensen ongeduldig en bij het barvolk ontstond er wat chaos. Achteraf kreeg ik te horen dat ik een bepaalde prijs onder de medewerkers had gewonnen, omdat ik iedereen zo kalm en vriendelijk bleef bedienen. Dat typeert me wel, die eeuwige glimlach.

Van wat zou je wel eens stress durven krijgen en hoe los je dat op?

Als mijn vooropgestelde planning volledig in het honderd loopt, kan dat wel wat frustratie opwekken. Wanneer je buiten bepaalde zaken moet kunnen afwerken en het begint te regenen, moet je de werken gewoon stil leggen. Dan wordt de trein der vertraging in gang gestoken en moet je iedereens agenda opnieuw bekijken en wijzigen. De mooie planning die ik heb, kan niet altijd zoals verwacht gevolgd worden. Dan moet je de zaken gewoon nemen zoals ze komen.

Is er iets dat je bij Vandenbussche nog zou willen veranderen?

Moeilijke vraag! Er zijn geen grote dingen waarvan ik denk dat ze verandering nodig hebben, maar ik hoorde van een vriend dat ze bij hem onlangs een kickertafel installeerden in de refter. Dat lijkt me hier wel leuk, om de collegialiteit nog wat te versterken.

Van welk nummer begin je spontaan te dansen op de werf?

Ik kan niet op een specifiek nummer komen, maar moet wel denken aan een bepaald moment. Een tijdje geleden waren er heel wat Poolse arbeiders bezig op mijn werf, die graag luisteren naar Poolse folkmuziek. Ik moet zeggen, de sfeer zat meteen goed dankzij die muziek!

 

Klik hier voor de jobs bij Vandenbussche en ontdek wat je meer krijgt! 

Ontdek de vacatures