Guido Paridaens, Gemeente Haaltert: "Met gezond verstand kwamen we er altijd correct uit."

Klantgetuigenis
20201026 Klantgetuigenis Muziekacademie Denderhoutem

Voor Gemeente Haaltert bouwde Vandenbussche de uitbreiding van de muziekschool met een lokaal voor de lessen Woord en een ruimte met bar. Deze werken werden gecombineerd met de bouw van een polyvalente zaal 'De Spot' met loges en sanitaire voorzieningen. De polyvalente zaal met inschuifbare tribune met 148 zitplaatsen kan nu gebruikt worden als concertzaal door de muziekschool, maar is ook beschikbaar voor lokale verenigingen uit Haaltert.

Vandenbussche stond in voor de ruwbouw, afwerking en technieken in dit klasse 6 project. Ook de theatertechnieken behoorden tot de opdracht, waarbij een goede akoestiek een belangrijke rol speelde. Het gebouw werd ontworpen door Biecorff BVBA - architect Hugo Kinnaer. 

Guido Paridaens, bestuurssecretaris openbare werken en gebouwen bij Gemeente Haaltert, was verantwoordelijk voor de opvolging van de bouwwerken: "Naar aanleiding van de openbare aanbesteding werd algemene bouwonderneming Vandenbussche aangesteld voor dit bouwproject. Samen met de projectleider gingen we in februari 2019 van start en ik mag wel zeggen dat dit één van de betere bouwwerven was die ik al opgevolgd heb. We bleven gespaard van tegenslagen, maar uiteraard waren er hier en daar enkele discussies tijdens de wekelijkse werfvergaderingen. Met gezond verstand kwamen we er steeds correct uit en dat zorgde ervoor dat de planning nauwgezet opgevolgd werd en het gebouw opgeleverd kon worden in maart 2020."

Speciale dempingsmat voor een goede akoestiek
"Akoestisch gezien werden voor dit gebouw hoge eisen gesteld. We grenzen met de polyvalente zaal aan een betonstraat, wat kan zorgen voor trillingen en schokken. Om dat te verhinderen, werd hier gewerkt met een speciale dempingsmat doorheen de polyvalente zaal, waardoor we geen geluid van buitenaf horen en geen trillingen van het grotere verkeer voelen," licht Guido Paridaens toe. "Het gebouw is mooi en technisch goed afgewerkt. Vooral de ronde traphal is een echte eyecatcher. Deze bestaat uit een glasdallenwand die in het atelier in 6 delen werd gemaakt. De wanden werden op de werf gemonteerd. Nadien werd de stalen trap opgemeten en er van bovenaf in één stuk ingeschoven."


Respect voor elke medewerker
"Wat ik tenslotte zeer mooi vond van Vandenbussche, is dat ze naast de werken die dagdagelijks dienden te gebeuren, ook een meiviering organiseerden. Het was een samenkomst met de bouwvakkers en het volledige projectteam. De firma trakteerde een lunch op de werf en bedankte daarbij alle partijen voor hun inzet en harde werk. Een duidelijk teken van respect naar de medewerkers toe," sluit Guido Paridaens af.

 

Bent u op zoek naar een aannemer om uw volledige bouwproject van A tot Z te realiseren? 

Ontdek onze bouwprojecten   Neem vrijblijvend contact op