Guy Tindemans, algemeen directeur bij Hof ter Welle: “Professioneel, persoonlijk contact en kwaliteit voorop.”

Klantgetuigenis
Hof ter Welle Sint-Niklaas klant

Voor Hof ter Welle vzw bouwde Akko, serviceteam binnen de Bouwgroep Vandenbussche, een nieuw dagcentrum in Sint-Niklaas. Hof ter Welle is een Organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg en biedt opvang en begeleiding aan ruim 100 jongeren en hun gezinnen in problematische gezinssituaties. De diensten van Hof ter Welle zijn verspreid over meerdere locaties, maar omdat de infrastructuur niet meer voldeed aan de huidige normen werd gekozen om op een nieuwe locatie de werking van thuisbegeleiding en het dagcentrum onder te brengen.

Guy Tindemans, Algemeen Directeur bij Hof ter Welle: "Op deze locatie stond een oude pastorijwoning zonder historische waarde waarvan de gemeente Sint-Niklaas eigenaar was. Zo ontstond na besprekingen de mogelijkheid om het nieuwe dagcentrum hier te realiseren. Naar het ontwerp van De Vloed Architects uit Destelbergen zijn we het voortraject gestart en met de architectuurplannen kwam ook een openbare aanbesteding uit. Enkel voor de ruwbouwwerken kon toen geen aannemer gevonden worden. Daarom  werden via een onderhandelingsprocedure enkele aannemers gecontacteerd. Bouwgroep Vandenbussche bouwde reeds eerder voor collega organisatie Steevliet in Melle en door positieve reflecties te horen, werd de vraag ook aan hen gesteld. Op het einde van de onderhandelingen was het dan ook Vandenbussche met service team Akko die nipt de opdracht binnenhaalde."

 

Ondanks Corona, toch timing gehaald

"In september 2019 zijn we het bouwen gestart, in februari 2021 verhuisden we. Het is in een relatief korte periode verlopen. In de loop van het traject werden we geconfronteerd met corona en de lockdown en toen heeft de werf enkele weken stilgestaan, maar dat heeft niets afgedaan aan de voorziene timing. Gedurende de bouwwerken stelden we vast dat de werknemers op de werf meer dan goed werk leverden. De toevallige contacten met de bouwvakkers waren steeds aangenaam. De contacten met het volledige projectteam waren zeer positief. Het was een vlotte ervaring die ons er toe aangezet heeft om Bouwgroep Vandenbussche ook aan te bevelen bij collega's," vertelt dhr. Tindemans.

 

Professioneel, persoonlijk en kwaliteit

"Projectoördinator Bart Lievens volgde samen met de technisch coördinator van Hof ter Welle Frankie Vijt het project op," gaat Guy Tindemans verder. "Tijdens de wekelijkse werfvergaderingen verliep het meestal zeer constructief en gemoedelijk. Soms liep het ook iets moeilijker en kon het wel eens scherp worden. Maar we slaagden erin om elkaar steeds goed te blijven verstaan en hielden de kwaliteit van het project voor ogen. Dat is de verdienste van elke persoon rond de tafel en hun professionele ingesteldheid. De problemen werden steeds opgelost en bleven niet hangen. Je zou kunnen zeggen dat deze werf heel 'gemütlich' verliep."

 

Knap eindresultaat: aangenaam gebouw in groene omgeving

"Het eindresultaat voldoet aan de verwachtingen. Het project werd op papier uitgetekend, maar de realiteit ervaren, is toch nog iets anders. Met de raampartijen in het gebouw wordt de groene omgeving binnengetrokken. Het is een aangenaam gebouw voor de kinderen én voor de medewerkers. We zijn tevreden over de infrastructuur, al wordt deze door de coronamaatregelen nog niet optimaal benut, want de helft van onze thuisbegeleiders werkt van thuis uit."

"In pré corona tijden hadden we de gelegenheid om een magnolia te planten in aanwezigheid van de burgemeester van Sint-Niklaas en Beveren. Dat was ons alternatief voor de eerste steenlegging. Tot nu toe was er nog geen mogelijkheid om een officiële opening te doen, maar hopelijk kunnen we een feestelijk moment in de loop van het najaar organiseren voor een grotere groep mensen," besluit Guy Tindemans.

 

Ook op zoek naar een aannemer voor uw bouwproject? Ontdek onze projecten en realisaties.

Neem contact op