IVV Sint-Vincentius: "Vandenbussche denkt met ons mee"

Klantgetuigenis
IVV Sint-Vincentius: "Vandenbussche denkt met ons mee"

Foto: Patrick Dekeyser

"De nieuwe binnenkoer van IVV Sint-Vincentius Gent is een prachtige verpozingsruimte geworden voor de studenten uit onze secundaire en hogere beroepsopleidingen. Vandenbussche slaagde er met dit renovatieproject in om de bestaande koer tussen de 4 vleugels van het bestaande gebouw te overdekken," zegt adjunct-directeur (logistiek-financieel) Filip Dhondt van IVV Sint-Vincentius.

De school IVV Sint-Vincentius te Gent biedt een gevarieerd studieaanbod aan in secundaire en hogere beroepsopleidingen binnen het studiegebied personenzorg en maatschappelijke veiligheid.

"Vandenbussche renoveerde voor onze school meerdere afdelingen. In blok B werden de drie bestaande vleugels opgefrist door het plaatsen van nieuwe technieken, het renoveren en vergroten van de bestaande klaslokalen met toegang vanop de passerelle en het inrichten van de turnzaal. Daarenboven werd op de vleugel die uitgeeft op de Brandweerstraat in houtskeletbouw een extra verdieping gebouwd met zinken gevelafwerking. De bestaande koer werd overdekt met ingebouwde lichtstraten, waardoor nu een verwarmde binnenkoer beschikbaar is voor onze studenten," verklaart Filip Dhondt.

"Terwijl deze blok gerenoveerd werd, vatte Vandenbussche aan met de renovatie van blok A. In blok A werd een lift ingebouwd, vloeren vervangen, technieken aangepast en schilderwerken uitgevoerd."

Flexibiliteit
Dhondt: "In renovatieprojecten komen vaak onverwachte technische problemen naar boven. Vandenbussche legde de nodige creativiteit en flexibiliteit aan boord om in de voorziene strikte planning tot goede oplossingen te komen. Het was een uitdaging om de lessen te kunnen laten doorgaan, maar we zijn erin geslaagd om steeds voldoende ruimtes beschikbaar te maken. Bovendien bezorgde Vandenbussche tijdens de werken zo min mogelijk hinder aan de omliggende gebouwen."


Coördinatie
"De efficiënte coördinatie met de verschillende partners, o.a. De Vloed architectenbureau, was hiervoor noodzakelijk. Het overleg met de onderaannemers verliep vlot. Aangezien het Vandenbussche team steeds goed voorbereid was en bereid om de beste oplossing voor de school te zoeken, liep de samenwerking constructief en was het voor mij aangenaam om naar de wekelijkse werfvergaderingen te komen. Vandenbussche denkt goed met ons mee."

Nazorg
"Het contact met de project- en werfleider verloopt heel goed, waardoor de resterende puntjes ook enthousiast aangepakt worden. We zien Vandenbussche hier graag komen," lacht Dhondt. "Met plezier heb ik het attest van goede uitvoering ondertekend."