Jan Artois, Organisatie voor bijzondere jeugdzorg Steevliet Melle: "Vertrouwen als belangrijke factor tijdens de bouwwerken."

Klantgetuigenis
20200221 Klantgetuigenis Jan Artois - Steevliet Melle

Voor Steevliet vzw bouwde aannemer Vandenbussche twee nieuwe gebouwen, bestaande uit elk 2 leefgroepen, op het parkdomein langs de Heusdenbaan in Melle. De nieuwbouw kwam er ter vervanging van de oude infrastructuur die dateerde uit de jaren '50. Voor Steevliet vzw is het nieuwbouwproject een belangrijke schakel om de hulpverlening, voor kinderen en jongeren van 0 tot 20 jaar die zich in een kwetsbare situatie bevinden, zo goed mogelijk te organiseren.

Naar het ontwerp van De Vloed Architecten realiseerde Vandenbussche dit klasse 7 project in een periode van 580 kalenderdagen. Het project startte in april 2018 en werd opgeleverd in november 2019. Het project bestaat uit zo goed als twee identieke gebouwen met telkens 22 kamers en enkele badkamers, crisis- en begeleidingskamers, leefruimtes, burelen en linnenkamer. Vandenbussche stond in voor het volledige bouwtraject met de "Wij Trekken Uw Plan"-filosofie, van ruwbouw tot afwerking, inclusief omgevingsaanleg en afbraak van de oude gebouwen. Voor de technieken en vast meubilair nam Vandenbussche de rol van pilootaannemer aan.

 

Betrouwbaarheid

De belangrijkste opdracht en uitdaging op deze bouwwerf was het heel dichtbij bouwen naast de bestaande gebouwen waarin kwetsbare kinderen en jongeren elke dag hun thuis vinden. Jan Artois, algemeen directeur bij Steevliet: "Het ging om een delicaat project voor onze kinderen en jongeren. Op sommige plaatsen was de nieuwbouw slechts 3 meter van de oude gebouwen verwijderd. Alle werknemers op de werf werden dan ook goed ingelicht door het projectteam. Jullie werfleider is daar zeer goed mee omgegaan, de kinderen kenden hem ook en hij heeft steeds heel correct gereageerd. Voor ons is dit echt een kwestie van vertrouwen."

 

Meedenken

"Het gebouw heeft een mooie architectuur en werd vooraf wat te duur ingeschat. Men had mij vanuit de Raad van Bestuur verwittigd dat dit concept mogelijks niet haalbaar was. Wat mij toen van bij het begin opviel, en dat heeft me ook gecharmeerd, is dat jullie firma steeds heeft mee nagedacht en alternatieven heeft voorgesteld. Jullie willen niet het onderste uit de kan halen, maar het beste voor iedereen rond de tafel. Dat is mij bijgebleven," vertelt Jan Artois.

 

LEAN planning

"Ik was ook behoorlijk onder de indruk van de LEAN planning die jullie toepassen. De werfkeet vol post-its. Maar het is duidelijk dat de projectleider de juiste man op de juiste plaats is. Hij is zeer consequent en zorgde er zelfs voor dat de bouw sneller klaar was dan voorzien. Planning is een kunst als hoofdaannemer," concludeert de algemeen directeur. "Daarnaast zat ik onlangs met 4 collega's uit de sector samen en het viel me op dat 3 van de 4 in Oost-Vlaanderen met Vandenbussche aan het bouwen zijn, nl. Begeleidingstehuis Amon in Kruishoutem, Hof ter Welle in Sint-Niklaas en Steevliet Melle. Jullie zijn in de sector goed vertegenwoordigd."

"Tenslotte zal ik de meiviering tijdens het project niet snel vergeten. Het is een initiatief die zeer sterk is naar personeelsmanagement. Naast het lekkere eten, die jullie medewerkers op de werf zelf hadden mogen kiezen, waren er zeer toffe menselijke contacten. Ik kan alleen maar lovend zijn over Vandenbussche," besluit Jan Artois.

 

Heeft u bouwplannen en bent u op zoek naar een betrouwbare aannemer die met u meedenkt? 
Ontdek onze realisaties.

Neem vrijblijvend contact op