Johan Puimège & Geert Van denberghe: “Vandenbussche ervaarden wij als een praktisch ingestelde, no-nonsense aannemer.”

Klantgetuigenis
20181027 Klantgetuigenis Endress+Hauser

Voor Endress+Hauser bouwde Vandenbussche in Evere het nieuwe 3 600 m2 innovatieve en passieve kantoorgebouw, dat voldoet aan de strengste energienormen. Het volledige bouwtraject werd door Vandenbussche uitgevoerd en gecoördineerd, van ruwbouw tot afwerking en omgevingsaanleg. Johan Puimège, Managing Director en Geert Van denberghe, Service Operations Manager bij Endress+Hauser volgden het project van dichtbij op.

Johan Puimège: “Bij aanvang van het bouwproject hadden we een 5-tal aannemers gecontacteerd. We vonden het belangrijk dat de grootte van de aannemer in verhouding stond tot ons project. Niet té groot, maar ook niet té klein, en met ervaring in passief bouwen gezien de strenge energienormen die gelden in het Brussels gewest (<15kWh/m2/jaar). Vandenbussche leerden we kennen door mond-tot-mondreclame en al gauw hadden we begrepen dat zij voor ons wel eens de geschikte partij zouden zijn. We ervaarden een praktisch ingestelde, no-nonsense aannemer die kwaliteit biedt en die met ons meedacht tijdens de offertefase. Daarnaast is Vandenbussche net als Endress+Hauser een familiaal bedrijf, waarbij dezelfde waarden belangrijk zijn.”

Van bij de offertefase tot de nazorg was Vandenbussche 100% meedenkend

“Vandenbussche was van bij de offertefase 100% meedenkend. We konden rekenen op een goed opgemaakte offerte. Zij hebben ervoor gezorgd, door het voorstellen van degelijke alternatieven, dat we binnen ons oorspronkelijk budget konden blijven. We hebben gemerkt dat Vandenbussche hier een perfecte rol heeft gespeeld van bij de offerte tot de uitvoering tot de nazorg”, vertelt Geert Van denberghe.

Planning als bezorgdheid

“Tijdens het bouwproject was ook de planning een belangrijke bezorgdheid, maar als er problemen optraden, werkte de projectleider oplossingsgericht. Hij reageerde snel en nam zijn verantwoordelijkheid steeds op om de planning niet in gedrang te brengen,” vertelt Geert Van denberghe. “Toch is de planning uitgelopen. Door problemen met onze dataprovider werd de verhuis met één maand uitgesteld. We slaagden er gelukkig in ons gebouw compleet af te ronden in 18 maanden.”

Aangename samenwerking

Geert Van denberghe: “Wekelijks zaten wij met alle partijen rond de tafel en daar zag ik een projectleider die nooit negatieve discussies aanging. De belangen van de bouwheer werden altijd behartigd en verdedigd t.o.v. alle partijen binnen het project. Dat resulteerde voor ons als bouwheer in een aangename samenwerking.”

Trots op ons innovatief kantoorgebouw met hoge afwerkingsgraad

“We zijn fier op ons gebouw, dat in alle details is afgewerkt, en het zorgt voor de uitstraling die Endress+Hauser wil geven naar zijn klanten toe. Ons gebouw is een ontmoetingsplaats voor klanten, leveranciers, partners en medewerkers. Het gebouw voldoet aan de strengste energienormen en om dit te halen heb je een aannemer nodig met ervaring die alles tot in de puntjes verzorgt vanaf de vloerplaat tot aan de afwerking....”, sluit Johan Puimège af.

 

Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van meetinstrumentatie, service en oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Klanten kunnen hun processen optimaliseren met aandacht voor efficiëntie, veiligheid en milieu met de instrumenten, services en oplossingen van Endress+Hauser.