Karel Sintobin: "Ondanks enkele hindernissen met volle speed vooruit richting een kantoorgebouw met hoge afwerkingsgraad en oog voor detail"

Klantgetuigenis
WE1620 Kantoren Pharmavize Mariakerke_1

Voor Ardena in Mariakerke, een ontwikkelaar van geneesmiddelen, bouwde Vandenbussche een nieuw kantoor ter uitbreiding van de bestaande gebouwen. Het nieuwbouwproject, bestaande uit drie bouwlagen en goed voor 950 m² kantooroppervlakte, kwam tot stand na het indienen van een complete prijsofferte en onderhandelingen.

Karel Sintobin, Facility Manager die het bouwproject opgevolgd heeft voor Pharmatel Immo BVBA in Mariakerke: "De calculator van Vandenbussche kwam hier, als één van de aangeschreven aannemers, langs met een compleet en overzichtelijk dossier in aanbestedingsfase. De beslissing om met Vandenbussche samen te werken voor dit project steunde enerzijds op een gevoel van vertrouwen en anderzijds op de snelle start die kon gemaakt worden."

 

Enkele maanden uitstel bij opstart

Het project ging op 5 december 2016 van start. Vrij snel na deze opstart bleken er openbare nutsleidingen over het bouwterrein te lopen die moesten omgeleid worden vooraleer er met het boren van de paalfunderingen kon vervolgd worden. "Het was geen fijne start en geen evidente situatie, want dit zorgde voor enkele maanden uitstel, maar uiteindelijk zijn we erin geslaagd het bouwproject constructief op te bouwen met de project- en werfleiders van Vandenbussche," vertelt Karel Sintobin. 

 

Het bouwteam hield elkaar in evenwicht

"Hierna gingen we planmatig en doelgericht vooruit richting een kantoorgebouw met hoge afwerkingsgraad en oog voor detail. Het volledige bouwteam dacht mee en hield elkaar in evenwicht," gaat de Facility Manager verder. "Tijdens de werfvergaderingen werden suggesties ter verbetering door het projectteam van Vandenbussche voorgelegd, bewaakte de architecte van AVA & Partners Architectenbureau het concept en trokken we allen samen het project in de juiste richting. Het waren goede meetings, soms ferm dus boeiend natuurlijk, maar alles werd steeds uitgesproken en aangekaart in een constructieve sfeer om de standpunten op één lijn te krijgen."

 

Hands-on-mentaliteit en betrokkenheid

"Ook aanpassingen aan het concept of dossier werden tijdens het project aangepakt, weliswaar soms met een extra kost, maar de werken plande men er vlot tussen. Bijvoorbeeld bij de aansluiting van het oude met het nieuwe gebouw kwamen verschillende gevelmaterialen samen, wat esthetisch minder mooi oogde. Elke belanghebbende was het er mee eens dat een aanpassing zich opdrong, en deed het nodige om het project in de goede richting bij te sturen. Ik merkte daarbij een echte hands-on-mentaliteit en betrokkenheid bij de werfleider. Naar het einde van het project toe kwam ook hier de ervaring en capaciteit van de hoofdaannemer Vandenbussche van pas: de vele onderaannemers die in korte tijd de nieuwbouw moesten afwerken volgens de vereisten van het dossier en onder aanhoudende aandacht van architect en bouwheer, werden vakkundig gecoördineerd en bijgestuurd. We zijn erg tevreden met het eindresultaat. En het was een leerrijk proces. Als er een volgend bouwproject zou komen, dan denken we zeker aan Vandenbussche om prijs te vragen", sluit Karel Sintobin af.

 

De projectfiche met meer foto's van het kantoorgebouw Ardena Mariakerke leest u na op onze website.

Bent u op zoek naar een aannemer voor uw kantoorgebouw? Vandenbussche kan het volledige traject van A tot Z aanbieden en denkt steeds met u mee. Neem vrijblijvend contact op.