Katrien Choueiri, adjunct directeur Go! Erasmus De Pinte: "Het was alsof de werfleider hier woonde en deel uitmaakte van het schoolteam."

Klantgetuigenis
Klantgetuigenis Go! Erasmus De Pinte

Voor de middelbare Go! Erasmus school in De Pinte realiseerde Vandenbussche de uitbreiding van het bestaande schoolgebouw. Tegen het schoolgebouw werd over de volledige lengte aangebouwd. Daarbij werden de gangen vernieuwd en een volledige rij nieuwe lokalen toegevoegd, waarbij zo ook de polyvalente ruimte en inkomhal werd uitgebreid en er een nieuwe traphal en lift werd geplaatst. De werken van dit klasse 7 bouwproject werden aangevat in februari 2020 en voorlopig opgeleverd in september 2021. Katrien Choueiri, adjunct directeur bij Go! Erasmus De Pinte licht toe hoe zij de samenwerking met aannemer Vandenbussche heeft ervaren.

"De allereerste kennismaking was eerder aftastend, maar naar mate de werken waren opgestart, verliep de samenwerking zeer vlot met de project- en werfleider. Er was een enorme toegankelijkheid. De werfleider was altijd bereikbaar, zowel tijdens als na de werkuren. Uiteindelijk hebben we hier bijna 2 jaar samengewoond op het domein. De werfleider voelde mee, leefde mee, dacht mee en anticipeerde, dus op dat gebied was hij echt een extra werknemer van ons. We kunnen stellen dat hij eigenlijk deel uitmaakte van het schoolteam," vertelt mevrouw Katrien Choueiri.

Minstens 1 werfleider per werf is een sterkte van Vandenbussche

"Ook bij onvoorziene omstandigheden verliep het contact vlot. Ik kan niet zeggen hoeveel berichten, oproepen we gehad hebben met de werfleider. Voor vragen konden we er altijd bij terecht. Minstens één werfleider fulltime op de werf is een sterkte van Vandenbussche. Alleen maar lof eigenlijk voor het volledige team. Tijdens de wekelijkse werfvergadering waar zowel de architect van Van Wassenhove Architecten als de aannemer aanwezig was slaagde men erin om het geheel verstaanbaar te maken. Wat toch ook belangrijk is, want ik ben minder technisch onderlegd. Er werd enerzijds echt geluisterd naar de kant van de bouwheer en vervolgens werd alles uitgewerkt en gecommuniceerd met eigen ploegen of onderaannemers."

Veiligheid op het schoolterrein

De school ontvangt dagelijks ongeveer 700 leerlingen. Voor hen werden tijdens de bouwwerken containerklassen voorzien. Veiligheid was ook in dit project prioritair en daar speelde het bouwteam steeds proactief op in door het terrein voldoende af te bakenen. Tijdens de werken werd dit indien nodig bijgestuurd.

Mevrouw Katrien Choueiri gaat verder: "Er werd aan Vandenbussche gevraagd om het gebouw waaraan gewerkt werd volledig af te zetten. De leerlingen konden op de parking en achteraan het domein, maar er is nooit een gevaar geweest. De werfhekkens werden mee verplaatst volgens de werken, zoals bijvoorbeeld bij het uitgraven van de wadi. En als er zich al een probleem voordeed, stuurden we een smsje, en werd dat opgelost. We hebben mogen ervaren dat ook in moeilijke coronatijden het onderste uit de kan gehaald werd."

In elk bouwteam een vrouw, dat is goed voor de finesse

"Het eindresultaat is zeker zoals verwacht en mag gezien zijn. Dat is uiteraard ook door het ontwerp van de architect. We vinden het echt knap. Ik was wel de vrouw in dit geheel. Ik heb er op toegezien dat de vloeren overal hetzelfde waren, de deuren allemaal in zwart, plafonds er uiteindelijk toch allemaal uitgingen etc. Het zou wel goed zijn mocht er in elk bouwteam een vrouw zitten, knipoogt mevrouw Choueiri, 'dat is goed voor de finesse'."

 

Ontdek meer referenties in scholenbouw