Koen Verhaege: "Als er iets fout loopt, waardeer je de waarde van de projectleider nog veel meer."

Klantgetuigenis
Koen Verhaege: "Als er iets fout loopt, waardeer je de waarde van de projectleider nog veel meer."

Voor Sofics, een ontwerper van bescherming voor nano-chips tegen overspanning en overstroom, bouwde Vandenbussche een nieuw kantoorgebouw in Aalter-Brug. Sofics wou al sinds een geruime tijd een gebouw in eigendom. Ze maakten er dan ook een prachtige realisatie van met zeer bewuste materiaal- en technologiekeuzes. Het kantoorgebouw gebruikt betonkernactivering en bestaat uit een landschapskantoor en enkele aparte kantoorruimtes. Daarnaast werden er ook een bistro, 2 vergaderzalen, een elektrisch labo, sanitaire en technische ruimtes gebouwd.

 

Bouwteamformule

Via ARKS architecten vond de klant Sofics een bouwgrond en dus de gelegenheid om in Aalter-Brug te bouwen. Vandenbussche werd aangesproken door Koen Verhaege, CEO van Sofics BVBA, om in bouwteamformule het project op te starten, waarbij temperatuurscomfort en energie efficiëntie (Bijna Energie Neutraal gebouw) belangrijke vereisten waren. Tijdens de studiefase, in het voortraject, dacht Vandenbussche mee naar variantes voor het totaalproject met bijhorende prijzen. "Jammer genoeg hadden we toen een discussie omtrent de prijs van de technieken, waardoor ik besloot de technieken apart te coördineren." vertelt Koen Verhaege. "Het was echter wel complexer dan ik had kunnen denken."

 

Als er iets fout loopt, besef je de waarde van de projectleider

"Wekelijks zaten we rond de tafel met het kernteam: aannemer Vandenbussche, ARKS architecten en HVAC aannemer VEPA Contracting. Als bouwheer had ik geen enkele bouwervaring, waardoor er toch heel wat tijd in gekropen is, maar ik heb ontzettend veel bijgeleerd. De projectleider die in uitvoeringsfase het project heeft opgevolgd stond altijd voor ons klaar en was erg begaan met het project. Zelfs tijdens zijn verlofperiode, verscheen hij op de werf om hoogte te nemen van de stand van zaken. De planning om elke levering, elke werknemer en onderaannemer op het juiste moment op de werf te krijgen, is een heel belangrijk aspect op een bouwwerf. Je waardeert als bouwheer de waarde van een projectleider nog veel meer als er zo eens iets fout loopt. Op onze werf wilde hij duidelijk zelf ook trots zijn op het project en dacht verder mee over de details, materiaal- en kleurkeuzes. Dit ervoeren wij als een grote meerwaarde en dat zorgde voor een groot vertrouwen. Onze ervaring met Vandenbussche is dat ze meedenken, meewerken en meeleven," vertelt Koen Verhaege.

 

Commitment en pro activiteit, ook na de oplevering

"We hadden liever alle punten afgewerkt gezien voor we verhuisden, maar dat was niet helemaal mogelijk. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat het goed komt. Als de projectleider met evenveel commitment en pro activiteit op zijn nieuwe werf is gestart, dan begrijp ik hoe druk hij het momenteel heeft," zegt Koen Verhaege.

"Ik wil dan ook graag referentieklant zijn voor Vandenbussche. Als jullie potentiële klanten naar ons kantoorgebouw durven meebrengen, dan bewijst dat ook dat jullie tevreden zijn van dit project. Mensen waar we zo'n mooie referentie mee hebben gerealiseerd, daar willen we met plezier iets voor terug doen."

 

Qubus

Qubus, dochteronderneming van Vandenbussche, verzorgde in het kantoorgebouw de keuken, labo- en bureelkasten en het brievenbusgeheel met plaats voor de meters van de nutsvoorzieningen. Het hout- en afwerkingsbedrijf kan zowel instaan voor houtskelet, gevel, binnenafwerking en meubilair voor grote en kleine projecten.

 

Bent u ook op zoek naar een bouwpartner, een ervaren contact van bij de start van uw bouwproject? Vandenbussche begeleidt u van voor de eerste steen wordt gelegd en denk met u mee naar de best mogelijke oplossingen voor uw noden. Aarzel niet en contacteer ons. Vrijblijvend bekijken wij uw dossier.