Lieve Dewitte en Johan Haelvoet: "Vandenbussche is een efficiënte aannemer die meedenkt met de bouwheer."

Klantgetuigenis
Lieve Dewitte en Johan Haelvoet: "Vandenbussche is een efficiënte aannemer die meedenkt met de bouwheer."

Voor Sedia Center voerde algemene bouwonderneming Vandenbussche in 2014 de ruwbouwkundige en structurele werken uit voor het verbouwen van het pand voor de nieuwe Decathlon winkel in Gent.  

"Naast de meubelzaak Weba in Gent is sinds enkele jaren een Decathlon gevestigd. Dit pand werd destijds door Weba gekocht en gebruikt als opslagplaats, outletwinkel en werd ook tijdens hun verbouwingen gebruikt. Toen Weba aan Decathlon voorstelde het pand te huren na de inrichting ervan, werd Vandenbussche aangesteld om de ruwbouwkundige en structurele werken uit te voeren", vertelt Lieve Dewitte van Sedia Center - Weba.

Het Vandenbussche projectteam nam de sloopwerken van de bestaande trapzalen, het maken van openingen en uitvoeren van stabiliteitswerken, het bijbouwen van het inkomgebouw en de nieuwe laad- en loszone voor zijn rekening. Daarnaast werd een deel van het bestaande dak naar een plat dak aangepast en werden verschillende trappen in beton en staal in het gebouw geplaatst.

Het verbouwproject was een uitdaging, aangezien het Vandenbussche projectteam ook diende rekening te houden met Monumentenzorg. Met de totale vloeroppervlakte van 4000 m2, werd de infrastructuur aangepast naar de moderne noden zonder de waardevolle elementen te raken.

Goede opvolging ondanks nieuwe contactpersoon tijdens de werken

Lieve Dewitte: "Vandenbussche volgde de werken van bij het begin goed op. De projectleider stuurde zowel de Vandenbussche medewerkers als onderaannemers goed aan. Ook toen de projectleider door een verschuiving het project niet meer opvolgde, ondervonden we geen nadeel. Onze nieuwe contactpersoon was goed op de hoogte van het project."

Onvoorziene problemen constructief aangepakt

"Vandenbussche hebben wij ervaren als een efficiënte aannemer, die goed gestructureerd is en meedenkt met de bouwheer. Dit project hield een verbouwing in en we weten dat er steeds onvoorziene problemen kunnen opduiken. Ook hier was dat niet anders, maar de constructieve 'Wij trekken uw plan'-aanpak van het projectteam zorgde voor een goed eindresultaat", besluit Johan Haelvoet, verantwoordelijke infrastructuur.


Heeft u (ver-)bouwplannen? Neem contact op met Vandenbussche, zo kunnen we met onze expertise samen uw dossier bestuderen en een correcte prijs opmaken.