Magnetrol Zele: "De klik met Vandenbussche was er van bij de eerste ontmoeting"

Klantgetuigenis
Magnetrol Zele: "De klik met Vandenbussche was er van bij de eerste ontmoeting"

Foto: Patrick Dekeyser

Voor de firma Magnetrol, wereldwijd leverancier van op maat gemaakte niveau- en debietinstrumenten, bouwde Vandenbussche in Zele een nieuw kantoorgebouw met productiehal, met de 'Wij Trekken Uw Plan'-filosofie. Door de enorme groei van Magnetrol tijdens de voorbije jaren was een uitbreiding noodzakelijk. 

ir. Marc Baert, General Manager EMEIA van Magnetrol: "De zoektocht naar een aannemer bracht ons bij Vandenbussche uit Aalter. We zochten een aannemer die luisterde naar onze wensen en die behoorlijk snel een offerte kon aanbieden. Het plaatsgebrek in kantoren en productiehal zorgde voor tijdsdruk. Uiteraard was niet alleen de beste prijs een belangrijk aspect, ook de gepaste kwaliteitsvolle referenties waren essentieel. Daarenboven was de ervaring met het behalen van een BREEAM label een vereiste waar Vandenbussche helemaal voor open stond."

Door een tekort aan werkruimte nam Magnetrol, gevestigd in de kmo-zone in de Heikensstraat te Zele, twee jaar geleden de beslissing om hun kantoren en loodsen uit te breiden. In eerste instantie ging de bouwheer op zoek naar een architect met voldoende gelijkaardige ervaring. Uiteindelijk werd Abscis Architecten aangesteld. Deze architect maakte een mooi ontwerp met enkele opvallende elementen, waar de blue box één van is. Dit gemeenschappelijk element, een training center en demoruimte, binnenin het gebouw, verbindt de kantoren met de productiehal.

Coördinatie van verschillende bouwfasen
Eén van de grote uitdagingen in dit project was de korte bouwtijd die voorzien was voor de nieuw te bouwen productiehal. Deze was berekend op zes maanden, waarbij de productiestromen moesten blijven lopen. Aangezien Vandenbussche het volledige bouwtraject voor haar rekening nam, kon een geïntegreerde planning opgemaakt worden en slaagde het Vandenbussche bouwteam er in om de verschillende bouwfasen goed in kaart te brengen. Voortdurend meedenken met bouwheer en architect was noodzakelijk om de vooropgestelde opleveringsdatum te behalen.

In een eerste fase werd de nieuwe productiehal gebouwd, nadien het nieuwe kantoorgebouw, stockruimte en straalcabine. Vervolgens werd het bestaand kantoorgebouw gerenoveerd en werd een ploegbazenlokaal opgetrokken in de bestaande productiehal. Tenslotte werd de parking en de definitieve buitenaanleg verzorgd. 

BREEAM certificatie
De bouwheer stelde het behalen van de BREEAM certificatie voorop. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een internationale methode voor de ontwikkeling en beoordeling van duurzame gebouwen. We slaagden er samen met architect Abscis en de ingenieursbureaus Provoost en EDV in om op vraag van de bouwheer het label 'Very Good' te behalen.

Down to earth
"Ik heb Vandenbussche leren kennen als een 'down to earth' en keurig bedrijf waar een goede sfeer heerst. Dit gevoel kreeg ik ook mee van het hele Vandenbussche projectteam. De klik was er meteen van bij de eerste ontmoeting. De samenwerking is dan ook vlot verlopen," aldus Marc Baert. "Normaal geef ik geen interviews voor een klantengetuigenis, maar voor Vandenbussche maak ik graag een uitzondering."