Marc De Rocker, Hoofd Technische Dienst bij De Triangel in Lievegem: "Vandenbussche doet opmerkelijk meer dan enkel het lastenboek en de meetstaat volgen."

Klantgetuigenis
DVC De Triangel Lievegem Marc De Rocker

Voor Dienstverleningscentrum De Triangel vzw in Lievegem bouwde Vandenbussche een nieuwbouw van 4 aaneengeschakelde woningen. In het kader van de groei van het dienstverleningscentrum werden 34 extra bedden gerealiseerd voor verschillende leefgroepen. Via een openbare aanbesteding, waar naast de prijs ook het aangeboden dossier beoordeeld werd, haalde Vandenbussche het project binnen. Het gebouw is naar het ontwerp van De Vloed Architects en werd gestart in december 2017. In het najaar van 2019 werd het gebouw in gebruik genomen.

Marc De Rocker, Hoofd Technische Dienst bij De Triangel: "Wanneer we een bouwdossier opstarten, zijn we al snel 5 jaar later vooraleer we effectief de werken kunnen aanvangen. We moeten dus rekening houden met de mogelijkheden qua bezetting in de toekomst en proberen daar ook rekening mee te houden in het ontwerp van het gebouw. Zo zijn er doorgangen voorzien van het ene gebouw naar het andere, zodat indien nodig de medewerkers kunnen doorsteken naar een andere leefgroep. Op het terrein, dat aangelegd was als park met speeltoestellen, staan nu 4 aaneengeschakelde woningen. Vanuit de technische dienst volgde ik het bouwproject op."

"Tijdens de werken maakten we van de gelegenheid gebruik om de riolering van het gebouw ernaast te scheiden. Tijdens de graafwerken werd een kabel beschadigd, maar ik besef dat dat kan gebeuren. Een reden te meer om zo'n situaties in de toekomst te vermijden. Zo zag ik dat het projectteam steeds foto's nam tijdens de werken, vb. tijdens de rioleringswerken en voor de chapewerken begonnen, zodat we bij de technische dienst later de leidingen eenvoudiger kunnen traceren als dat nodig zou zijn. Het viel me op dat men daar zeer consequent in was. Tijdens de werken bleef de site ook in gebruik en nam het projectteam de nodige verantwoordelijkheid en voorzorgsmaatregelen, zodat de werf niet toegankelijk was voor de bewoners. Verder voldoet het gebouw aan de verwachtingen. Wat ik wel opmerk is dat de techniciteit van de technieken enorm is gestegen de laatste jaren. Het wordt steeds moeilijker om de systemen optimaal in te stellen en daar gaat wel enige tijd over."

Wij trekken uw plan

"De slogan van Vandenbussche 'Wij trekken uw plan', dat kan ik wel beamen. Vandenbussche doet opmerkelijk meer dan enkel het lastenboek en de meetstaat volgen. Er komen geen overhaaste beslissingen. Alles werd tijdig voorgelegd en overlegd in de wekelijkse werfvergadering. Ik kreeg steeds de stalen van alle materialen te zien en moest me niet enkel baseren op technische fiches," gaat Marc De Rocker verder. "Globaal gezien is het project vlot en volgens planning verlopen. Ik heb er een positief gevoel aan overgehouden. Ook budgettair werd er meegedacht. Bij de grondwerken bijvoorbeeld werden er alternatieven voorgesteld om de kostprijs te verlagen. Het is duidelijk dat de projectleider financieel niet het onderste uit de kan probeerde te halen. Naar mijn mening is het bij de afrekeningen geven en nemen en zo kwamen we er samen ook altijd uit."

 

Bent u op zoek naar een aannemer voor uw bouwproject? Vandenbussche realiseert zowel bouwwerken voor openbare als privé bouwheren. Hoe dan ook, meedenken en streven naar de beste uitvoering van uw project, dat zit in het DNA van elke Vandenbussche medewerker. Ontdek onze werkwijze.

Neem contact op