Mario Verstichel, CEO en Bruno Derumeaux, Director bij Annabel Textiles Mariakerke: "Als we opnieuw zouden bouwen, dan kloppen we spontaan terug aan bij Bouwgroep Vandenbussche."

Klantgetuigenis
KA2059 Annabel Textiles_interview

Voor Annabel Textiles nv realiseerde Akko, serviceteam binnen de Bouwgroep Vandenbussche, de renovatie van het kantoorgebouw in Mariakerke. Annabel Textiles is een familiebedrijf, net zoals Bouwgroep Vandenbussche, waar vanuit de familiale aandeelhouders werd beslist om te investeren in de renovatie van de kantoren. Het bedrijf is actief in de textiel. Enerzijds is er de textielproductie van meubelstoffen, waar op de site in Mariakerke zowel de voorbereiding, weving en finishing gebeurt. Anderzijds is het actief in de aankoop en verkoop van textiel en textielproducten uit andere textiellanden zoals China en Turkije. Met de renovatie van de kantoren toont het bedrijf zich klaar te stomen voor de toekomst.  We wensen ook het bedrijf ‘futureproof’ te maken alvorens het over te dragen aan de derde generatie van de familie Derumeaux. Dhr. Bruno Derumeaux en dhr. Mario Verstichel aan het woord.

Mario Verstichel, CEO bij Annabel Textiles: "Voor onze organisatie zijn de renovatiewerken meer dan een vastgoedinvestering. Het is een investering die zorgt voor een betere positionering van het bedrijf naar de buitenwereld toe.  De investering heeft vooral ook een HR component, omdat we erg willen inzetten op het welzijn van onze medewerkers. Daarom zochten we een architect om mee in zee te gaan die onze briefing goed snapte. Zo kwamen we bij Goedefroo+Goedefroo terecht. We hadden de wens om te evolueren naar kantoren waar het nieuwe werken goed tot uiting kon komen. Denk maar aan grotere ruimtes, transparantie, landschapsburelen én het creëren van een fijne sfeer door het gebruik van degelijke, duurzame, warme materialen. Een open huis waar het industriële concept en de bestaande structuur behouden wordt, maar die ook een zekere warmte uitstraalt.  Dit is uiteraard gelinkt is aan ons product, nl. textiel.

KA2059 Annabel Textiles_interview_MV

Serviceteam Akko als bouwpartner

"Toen het ontwerp klaar was, gingen we op zoek naar een aantal bouwbedrijven waarbij we een goed gevoel hadden. Belangrijk voor ons was dat het mensen zijn die onze briefing en verwachtingen begrijpen en ook kunnen omzetten in de praktijk. Ook een korte communicatie en een juiste communicatiecultuur, nl. straight forward, vonden we in deze belangrijk. Daarin vonden we Akko als bouwpartner. Een bedrijf dat ontzorgt, dat geen problemen creëert, maar oplost en dat de competenties in huis heeft om het project van A tot Z in orde te brengen. Voor technieken en HVAC hadden we oorspronkelijk apart onderhandeld, want dat is niet evident voor zo'n gebouw, maar uiteindelijk zijn we tot een overeenkomst gekomen dat ook Akko de coördinatie erbij nam. Het zorgt als bouwheer alvast voor een duidelijke overeenkomst en voor een strikte budgetcontrole," gaat dhr. Verstichel verder.

 

KA2059 Annabel Textiles_interview_BD

Samen zijn we er voor gegaan

"De bouwwerken zijn gestart op 10 augustus 2020 te midden van de coronacrisis. Als bouwheer stel je je wel de vraag of dat het goede moment is om te bouwen, maar finaal zijn we toch doorgegaan en dat kwam eigenlijk goed uit om dat de activiteit dan lager was. We zijn heel snel opgestart na het ondertekenen van het contract. Dat vonden we belangrijk en aangenaam," vertelt dhr. Verstichel. "De vooropgestelde planning was zeer ambitieus, maar als bouwteam hebben we van bij het begin gezegd dat we er samen zouden voor gaan. We hebben gezien dat daar ook alles voor is ingezet. Het team van Akko heeft er werkelijk alles aan gedaan. We zijn uiteindelijk wel een kleine maand over tijd gegaan. Op 12 maart 2021 zijn we verhuisd. Vroeger zou niet gelukt zijn. Het was hier wel 'hell on wheels' de laatste weken."

Dhr. Bruno Derumeaux: "De laatste weken zagen er chaos uit, maar dat was het niet. Wij waren uitgeweken naar een kantoor dat we in eigendom hebben. Tijdens de bouwfase voelden we wel het grote verlangen van ons personeel om naar de nieuwe kantoren te gaan. Dat we maar één keer hebben moeten communiceren dat de datum wat verschoven was, dat vinden we een succes. Onze werknemers waren zeer nieuwsgierig. De reacties bij de rondgang waren dan ook heel erg positief en enthousiast. Onze mensen waren sprakeloos. Iedereen is, en nog steeds, zeer tevreden. We hielden in het ontwerp en de uitvoering rekening met geluidsisolatie, wat hier vlak naast de R4 echt belangrijk is, een goede temperatuur, kortom een aangename werkomgeving. Alle mensen die hier zijn binnengekomen zijn overdonderd van de verandering."

 

Op enkele schoonheidsfoutjes na, zijn we zeer tevreden

"In elk project zijn er wel enkele schoonheidsfoutjes en dat geven we dan ook graag mee. Tijdens de werken vond ik dat het team van Akko nog net iets meer de puntjes op de 'i' mocht zetten in het contact met de onderaannemers om de oplossing er tijdig te krijgen. Daarnaast werd alles administratief eerlijk en correct opgesteld, maar de facturen kwamen soms wel wat traag. Misschien een vreemde opmerking als bouwheer, maar we weten dat we moeten betalen en als alles klopt, dan doen we dat graag."

"Over het algemeen zijn we zeer tevreden.  We zouden onmiddellijk spontaan opnieuw bij Bouwgroep Vandenbussche aankloppen. We omschrijven Akko graag als correct, hands-on, zeer bereikbaar en to-the-point," besluiten dhr. Verstichel en dhr. Derumeaux.

 

Meer weten over onze werkwijze

Neem contact op