Onze BIM Landmeter Julie aan het woord

Bedrijfsnieuws
20231020 VW ID BUZZ Julie - getuigenis

Begin oktober startte collega Julie als BIM Landmeter op bij Vandenbussche. Al kennen we haar eigenlijk al enkele maanden. We maakten met haar kennis op een speeddate in haar laatste jaar van de opleiding Toegepaste Architectuur. Ondertussen is Julie bij Vandenbussche in dienst en versterkt ze onze BIM afdeling die bestaat uit 8 collega's. Ze rijdt sinds kort rond met onze innovatieve VW ID BUZZ waarin ze o.a. onze BIM printer vervoert naar de bouwwerven. Lees hieronder hoe Julie afgelopen maanden beleefde.

 

"Tijdens de speeddate in het laatste jaar Toegepaste Architectuur aan Howest kwam ik in contact met Jürgen Vanhee van bouwbedrijf Vandenbussche. Ik was zeer enthousiast over het eerste contact, waardoor ik het bedrijf dan ook als eerste keuze opgaf voor de bachelorproef en stage. Ik was blij te vernemen dat ik geselecteerd was," vertelt Julie.

"Het was een leerrijke en boeiende stage waarbij ik veel opstak over het ganse traject van plan tot uitvoering. Ik deed de stage op de BIM afdeling. Mijn stage bestond enerzijds uit het modelleren van een uitvoeringsmodel (revit), maar ook uit werfbezoeken. Daarbij kon ik kennismaken met innovatieve apparatuur en toepassingen. Zo was er het 3D laserscannen waarbij een puntenwolk later op kantoor omgezet wordt tot een model dat verder kan verwerkt worden en besproken. Daarnaast was ook het inzetten van de BIM-printer op de werf een bijzondere ervaring. Hiermee worden plannen in werkelijkheid uitgezet tijdens het bouwproces," gaat Julie verder.

"Naast de stage had ik ook een bachelorproef. Ook hiervoor ondervond ik ontzettend veel steun in het bedrijf. Ik kon wekelijks verder werken en kreeg telkens feedback van de betrokken medewerkers. Het onderzoek van de bachelorproef ging over de GRO tool met BIM. De GRO tool is een instrument om de duurzaamheid van een gebouw en omgeving te bepalen. Op vandaag wordt de GRO voornamelijk gebruikt bij de ontwerpfase van een project. In dit onderzoek werd er bekeken of het mogelijk is om de GRO te gebruiken tijdens de uitvoeringsfase wanneer een BIM model aanwezig is. Het was een uitdagend en uiterst interessant onderzoek."

"Na de examens en de succesvolle verdediging van de proef, had ik, als pas gediplomeerde, terug contact met het bedrijf en zo kreeg ik de kans om in dienst te gaan. Tijdens de zomervakantie kon ik starten met een paar weken vakantiejob. Hierbij heb ik mijn onderzoek van 'GRO tool met BIM' kunnen verder zetten en mocht ik terug opmetingen doen met de laserscanner. Nu heb ik mijn vast contract beet. Bij deze wil ik het bedrijf bedanken voor de fijne stage-/bachelorproef periode. Ik kijk uit naar het vervolg in de toekomst," sluit Julie af.

 

Voor Vandenbussche is gezonde groei enorm belangrijk. We hebben steeds de ambitie om kwalitatieve gebouwen te realiseren en zetten daarvoor o.a. zwaar in op innovatie, denk maar aan onze investeringen in onze uitgebreide BIM cel, BIM printer, AI, mobiele stadsbatterij, AR… Om onze BIM afdeling te versterken zijn we nog op zoek naar een BIM coördinator. Combineer je passie voor BIM met je ervaring in projectuitvoering! Kom ons team versterken en word zo het BIM-aanspreekpunt voor het voltallige projectteam.

Ontdek de vacature BIM coördinator