Patrick Van Hecke van De Refuge Gent: "De 'wij trekken uw plan'-aanpak van Vandenbussche zorgt voor een plus"

Klantgetuigenis
Patrick Van Hecke van De Refuge Gent: "De 'wij trekken uw plan'-aanpak van Vandenbussche zorgt voor een plus"

Voor de vzw De Refuge te Gent, dat naast een woonzorgcentrum en serviceflats ook kortverblijf en dagverzorging omvat, verzorgde Vandenbussche in verschillende fases een renovatieproject. De Refuge biedt verschillende types zorg aan mensen die in de herfst van hun leven nood hebben aan tijdelijke of definitieve opvang en verzorging.

Algemeen Directeur Patrick Van Hecke van vzw De Refuge: "Het renovatieproject van De Refuge loopt in verschillende fases, waarbij Vandenbussche onze vaste partner is. We vingen aan met het renoveren van het rusthuis, waarbij het gelijkvloers werd uitgebreid met een industriële keuken, een restaurant voor bewoners en personeel, bar, vergaderzaal, onthaal en administratief gedeelte. Op de eerste en tweede verdieping van onze woonafdeling werd een apotheekpost en zitzaal gecreëerd. In een tweede fase werden de kloostergang en de kamers voor kortverblijf gerenoveerd. Tenslotte pakt Vandenbussche de kamers op het gelijkvloers van het dagverzorgingscentrum aan, waar ook een stuk nieuwbouw in verwerkt zit."


Open gevoel en hoog afwerkingsniveau

Voor architect Vincent Deprez en interieur-architect Steven Wittouck is vooral een open gevoel in De Refuge belangrijk.

"Ons doel is het creëren van een gevoel van ontvangst. Mensen moeten zich hier welkom voelen. In de eerste fase werd op het gelijkvloers naast de puur functionele ruimtes ook een bar geïntegreerd waar iedereen welkom is. Door het gebruik van glazen wanden en warme en duurzame materialen ontstaat hier een soort hotelsfeer. Het is een a-typisch plaatje van een rusthuis, maar door de details te gebruiken die ze van thuis gewoon zijn, kunnen we het gewenste gevoel naar voor brengen."

"In het dagverzorgingscentrum werden verschillende open ruimtes gecreëerd. Er is visueel contact tussen de verschillende ruimtes, dankzij de open keukens in de leefruimtes, de centrale verpleegpost enz. Daarnaast heeft men zicht op een gezellige binnentuin. Dit alles in hartje Gent," aldus de architecten Deprez en Wittouck.


'Wij trekken uw plan': van studies tot oplevering

De bouwheer opteert voor de zogenaamde "co-engineeringformule", waarbij Vandenbussche het volledige bouwtraject voor zijn rekening neemt. Van voorbereidende studies, via het opstellen van een lastenboek tot de uiteindelijke oplevering. Vandenbussche onderneemt alle nodige acties om elk project tot een goed einde te brengen.


Plus in het bouwteam

"Deze "Wij trekken uw plan"-formule van Vandenbussche zorgt voor een plus in het bouwteam. Wij ervaren het projectteam als een professionele partner die oplossingsgericht meedenkt gedurende het volledige bouwtraject en oog heeft voor de details. Het is een uitdaging om binnen de voorziene planning alle details waar te maken. De nodige creativiteit is hierbij vereist," aldus Patrick Van Hecke.

 

Kennis maken met de diensten van totaalaannemer Vandenbussche? Heeft u bouwplannen? Maak een afspraak bij Vandenbussche, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken en uitwerken.