Peter Leyman, Ryhove vzw: "Vandenbussche was niet de goedkoopste, maar we geloofden in het kunnen van de onderneming".

Klantgetuigenis
20181214 Klantgetuigenis Ryhove Gent met Peter Leyman

Voor Maatwerkbedrijf Ryhove VZW bouwde Vandenbussche nieuwe bedrijfsgebouwen met een ondergrondse parking in Koningsdal in Gent, na afbraak van het bestaande gebouw. Het maatwerkbedrijf stelt ongeveer 400 medewerkers te werk die niet in het reguliere arbeidscircuit terecht kunnen.

Algemeen Directeur Peter Leyman vertelt: "De beslissing om te verbouwen, daar is enige tijd overgegaan. De dynamiek van een vzw is anders dan die van een gewone onderneming. Het bestaande gebouw van Ryhove was 30 jaar oud en uitgeleefd en dus dringend aan vernieuwing toe. Voor het ontwerp van het nieuwe gebouw hadden wij enkele vereisten, nl. de integratie van laadkades, meer kantoorruimte voor de bedienden en een betere procesflow."

Integratie van een industrieel gebouw in een woonwijk

"Trans Architectuur ging aan de slag en kwam na enige tijd terug met enkele wilde ideeën. Een ontwerp die voldeed aan onze eisen. De laadkades voorzien evenwijdig met de straat, zo hadden we het nog niet bekeken, maar het blijkt een goede oplossing. Daarnaast borduurt de look & feel van de nieuwbouw voort op het traditionele rijtjeshuis van Koningsdal. Ons kantoorgebouw is atypisch door de positionering van de kolommen aan de buitenzijde van het gebouw, maar het past in de omgeving en dat vind ik ook belangrijk. Tenslotte beslisten we nog om een ondergrondse parking te voorzien en daar ook extra voor te investeren," vertelt de algemeen directeur.

Niet de goedkoopste aannemer, maar wel de juiste referenties

"Om een bouwvergunning te krijgen, was geduld nodig," meldt Peter Leyman, "want een planologisch attest was vereist voor de stad. Maar het ging goed, na anderhalf jaar konden we een aanbesteding uitschrijven. We ontvingen van de 6 aangeschreven aannemers, 3 offertes. Vandenbussche was niet de goedkoopste, maar we geloofden in het kunnen van de onderneming door een goed gesprek met gedelegeerd bestuurder Dirk Vandenbussche en de juiste referenties die voorgelegd werden."

Vandenbussche is consequent, betrouwbaar en financieel eerlijk

Leyman: "Van zodra we met Vandenbussche in zee gingen, voelde de samenwerking goed aan. De aanpak, de manier van werken, het wekelijks overleg én het gedetailleerde financieel plan van bij het begin van de werken zorgde voor vertrouwen. Op anderhalf jaar tijd was het gebouw gebruiksklaar. In oktober 2018 trokken we erin, op één week na de voorziene planning. Er is altijd gecommuniceerd en de lijnen waren open, ook met de medewerkers op kantoor bij Vandenbussche."

"Ik heb eigenlijk alleen maar lovende woorden voor de aannemer en de architect. In de wekelijkse werfvergadering was iedereen zeer alert. Het is vlot verlopen, volgens de planning, uiteraard mits het nodige geduld. De projectleider was rechtlijnig en to the point. Hij is goud waard. Ik heb er grenzeloze bewondering voor. Ook de meivering is een mooi initiatief. Stoverij met frieten op de werf? Nog nooit eerder gezien," lacht Peter Leyman.

Qubus, nevenaannemer voor binnenmeubilering, onderdeel van de Vandenbussche groep

Qubus, hout en interieurbedrijf en onderdeel van de Vandenbussche Groep, zorgde in nevenaanneming voor alle binnenmeubilering zoals kasten en tafels. "Eén voor één stukken die sober en degelijk zijn. Een omschrijving voor het volledige gebouw: mooi en sober. Het heeft onze verwachtingen overtroffen," sluit Peter Leyman af.

 

Op zoek naar een bouwpartner die u in het volledige bouwtraject kan begeleiden?
Van studies tot oplevering, wij trekken uw plan.

Neem vrijblijvend contact op