Rob Steyaert (Media Markt): "Vandenbussche is een geroutineerde machine"

Klantgetuigenis
Rob Steyaert (Media Markt): "Vandenbussche is een geroutineerde machine"

Foto: Patrick Dekeyser

De nieuwe vestiging van Media Markt in Brugge werd in april 2015 geopend. Vandenbussche zorgde voor de tijdige realisatie van dit privaat bouwproject. Het bestaande handelspand van 2500 m² werd verbouwd en uitgebreid met 1000 m². Directeur Rob Steyaert van Media Markt Brugge NV: "Als we Vandenbussche vergelijken met andere aannemers, dan zijn we aangenaam verrast. Het is een geroutineerde machine."

In het bestaand, maar niet meer gebruikt, gedeelte van de Carrefour-vestiging werd door Vandenbussche een nieuwe vloerplaat ingegoten. Bijkomend werd er 1000 m² extra ruimte gebouwd bestaande uit een betonstructuur met ytongpanelen met een steeldeck erbovenop, plus een kantoorgebouw. Ook de inrichting van de kantoren in de winkelruimte en de opslagruimte werd door Vandenbussche verzorgd. Net als de parking en de fietsenberging. Het bestaande bufferbekken achteraan het gebouw werd 3 keer groter gemaakt.

Vandenbussche werkte voor dit project samen met het Architectuurbureau Koen De Rycke, en met Tom Hernalsteen BVBA voor de stabiliteitsstudies. AVG Consulting trad op als veiligheidscoördinator.

Het Building and Investment Department, verantwoordelijk voor de bouwafdeling van de Media Markt - Saturn groep in België en Luxemburg, beheert momenteel meerdere werven in de Belux. Met één opening per jaar van een nieuwe Media Markt, en verschillende renovaties en verhuizingen, heeft men de handen meer dan vol. "De vestiging in Brugge betreft een verhuis naar een nieuwe locatie op de Maalse Steenweg. De oude locatie in het centrum had teveel beperkingen."

Van casco naar afgewerkt in 4 maand
"Media Markt huurt altijd zijn gebouwen. Nieuwbouw of renovaties lopen dus altijd via de eigenaars/bouwheer, zoals de firma Redevco Retail Belgium in het geval van de vestiging in Brugge. Redevco heeft dit pand casco gebouwd voor Media Markt. Het Building and Investment Department neemt het daarna over. Van casco naar afgewerkt doen we in 4 maand. In die fase werken we meestal verder met de bouwfirma die al bezig is."

Aangename verrassing
"De samenwerking met Vandenbussche is een aangename verrassing. Ze zijn heel professioneel. Ik had nog niet met hen samengewerkt. Ook voor Redevco was het een nieuwe aannemer. Het is toch altijd wat afwachten welk vlees je in de kuip krijgt. De samenwerking met de werfleider en de projectleider verliep heel vlot. Op de wekelijkse werfvergaderingen werd er kort op de bal gespeeld."

"De planning zat goed in elkaar en de timings werden gerespecteerd. De coördinatie met de onderaannemers was altijd in orde. Er zijn geen grote onvoorziene problemen opgedoken, waardoor er niets opnieuw moest gebouwd worden. Het is ook nuttig dat er binnen de Vandenbussche groep, via Akko, kan gezorgd worden voor onderhoud en kleinere verbouwingen."

"Als we Vandenbussche vergelijken met andere aannemers, dan zijn we aangenaam verrast. Het is een geroutineerde machine. Het hele project werd trouwens gebouwd tegen een meer dan correcte prijs," besluit Rob Steyaert.