Steyaert: "Kwaliteit primeert boven de prijs"

Klantgetuigenis
Steyaert: "Kwaliteit primeert boven de prijs"

Voor ondernemer Etienne Steyaert bouwde Vandenbussche volgens de 'Wij trekken uw plan'-methodiek 13 appartementen en 1 handelsruimte in het centrum van Merendree. De prachtige residenties "Steyaert & Verschueren" fleuren het dorp op. 

Ondernemer Etienne Steyaert is zelf actief in de bouwsector en weet dus wat de uitdagingen zijn van het bouwen. Hij kwam bij Vandenbussche aankloppen met het idee om appartementen te bouwen op de grond van zijn ouderlijke thuis in Merendree. Met een blanco blad kwam hij bij Vandenbussche aan. Na het in kaart brengen van de wensen van de bouwheer werd een geschikte architect gezocht die een eerste ontwerpschets maakte. 

'Wij trekken uw plan': van studies tot oplevering
De ouderlijke kruidenierswinkel en garage werden afgebroken en er werd plaats gemaakt voor 13 appartementen en 1 handelsruimte naar het ontwerp van Architectenburo Dirk Hulpia uit Evergem.

Steyaert: "Oorspronkelijk had ik een klassiek ontwerp voor ogen, maar doorheen het verloop van de gesprekken, kon men mij toch overtuigen om voor een moderne stijl te kiezen. Normaal heb ik een sterke visie en zal daar niet snel van afstappen, maar ben heel tevreden met het eindresultaat. Vandenbussche nam het volledige bouwtraject voor zijn rekening. Van voorbereidende studies, via het opstellen van een lastenboek tot de uiteindelijke oplevering." 

Kwaliteit primeert boven de prijs
Voor Etienne Steyaert was er geen twijfel mogelijk, hij zou bouwen met Vandenbussche. Hij kent de firma en heeft het volste vertrouwen. "Uiteraard heb ik prijs gevraagd aan andere aannemers, maar ik had van in het begin zo een groot vertrouwen in Vandenbussche, dat ik het niet zou riskeren om met een andere partij samen te werken. Voor mij primeert kwaliteit boven de prijs én de garantie dat het door een betrouwbare partner wordt gebouwd." 

"Vanaf de tweede werfvergadering - 's morgens vroeg - kregen we koffiekoeken. Die lijn hebben we doorgetrokken tot het einde van de werken", lacht Steyaert. "Dat maakte de start van de dag extra aangenaam."

Ruwbouw volgens de regels van de kunst
Steyaert: "Ik ben een controlefreak en een heel kritisch persoon, dat weet men ondertussen wel. Ik wil dan ook zeggen dat de ruwbouw 100% perfect verlopen is. De theorie werd hier in de praktijk omgezet volgens de regels van de kunst. Het jeugdige Vandenbussche bouwteam had het soms iets moeilijker op het vlak van de afwerking, maar de planning werd gevolgd en ook gehaald. Ook het gunstig E-peil (E40 in elk appartement in jaar 2012) is een meerwaarde."

Service na oplevering
"Na de oplevering kwam het service team Akko, onderdeel van de Vandenbussche groep, hier nog langs voor enkele openstaande punten en aanpassingswerken. Hun opvolging verliep prima. Samen slagen we erin de waarde van mijn investering hoog te houden", besluit Steyaert.


Kennis maken met de diensten van aannemer Vandenbussche of service team Akko? Heeft u bouwplannen net zoals Etienne Steyaert, maar nog geen concreet uitgewerkt plan? Maak een afspraak bij Vandenbussche, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken en uitwerken.