Vandenbussche haalt Milieucharter 2016

Bedrijfsnieuws
Vandenbussche haalt Milieucharter 2016

Op 15 juni 2016 heeft de firma Vandenbussche voor de 7de keer het milieucharter verworven. Milieuverantwoordelijke Peter Demonie mocht het certificaat in ontvangst nemen. Milieucharter Oost-Vlaanderen is een project van Voka Oost-Vlaanderen dat bedrijven die sterk staan in milieuzorg beloont.

Wie deelneemt aan Milieucharter Oost-Vlaanderen engageert zich om gedurende de cyclus concrete acties uit te voeren binnen het bedrijf. De acties worden door het bedrijf zelf bepaald en moeten de wettelijke vereisten overstijgen. Op het einde van het actiejaar worden de milieuprestaties geëvalueerd door een evaluatieteam van onafhankelijke deskundigen, samengesteld uit medewerkers van LNE, OVAM, VMM, het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, milieudienst Agentschap Ondernemen, VITO, Voka Oost-Vlaanderen en de bedrijfswereld.

In 2015 had Vandenbussche o.a. volgende specifieke acties gerealiseerd:

  • Een duidelijke opvolging en uitwerking van procesindicatoren van het algemeen energie-, water- en afvalbeheer over alle werven heen en op de site door directie en milieucoördinator.
  • De opstart van een milieu-analyse van elke opgeleverde werf inzake energie, water- en afvalbeheer.
  • De persoonlijk gerichte informatie aan elke werknemer met een bedrijfswagen over zijn/haar persoonlijk verbruik ten opzichte van de norm en het gemiddelde van hetzelfde type wagen.
  • De aandacht voor sorteren van afval, spontane reactie bij vaststelling van mogelijke bodemvervuiling, verhoogde aandacht voor sluimerverbruiken en de algemene orde en netheid op de werven.