Vandenbussche haalt Milieucharter 2017

Bedrijfsnieuws
Vandenbussche haalt Milieucharter 2017

Op 21 juni 2017 heeft de firma Vandenbussche voor de 8ste keer het milieucharter verworven. Milieuverantwoordelijke Peter Demonie mocht het certificaat in ontvangst nemen. Milieucharter Oost-Vlaanderen is een project van Voka Oost-Vlaanderen dat bedrijven die sterk staan in milieuzorg beloont.

Wie deelneemt aan Milieucharter Oost-Vlaanderen engageert zich om gedurende de cyclus concrete acties uit te voeren binnen het bedrijf. De acties worden door het bedrijf zelf bepaald en moeten de wettelijke vereisten overstijgen. Op het einde van het actiejaar worden de milieuprestaties geëvalueerd door een evaluatieteam van onafhankelijke deskundigen, samengesteld uit medewerkers van LNE, OVAM, VMM, het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, milieudienst Agentschap Ondernemen, VITO, Voka Oost-Vlaanderen en de bedrijfswereld.

In 2016 had Vandenbussche enkele specifieke acties gerealiseerd. Vandenbussche werd door Voka gevraagd om naast Total Belgium en Farys enkele specifieke acties toe te lichten in een voorprogramma van de uitreiking op 21 juni. Een samenvatting van de acties vind je hier.