Vandenbussche investeert opnieuw in een veiligheid- en kwaliteitsdag voor haar medewerkers in Aalter

Bedrijfsnieuws
Vandenbussche investeert opnieuw in een veiligheid- en kwaliteitsdag voor haar medewerkers in Aalter

Voor bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter is veiligheid op de werf van het allergrootste belang. Daarom organiseert de firma jaarlijks een opleidingsdag voor alle operationele medewerkers en leidinggevenden op het eigen bedrijfsterrein omtrent veiligheid, gezondheid, kwaliteit of milieu. 

Ook dit jaar, op vrijdag 26 januari, kregen de medewerkers verschillende workshops. Waaronder een praktische toelichting over valbeveiliging, een initiatie of bijscholing in EHBO, een infosessie over de gezondheidsrisico’s bij blootstelling aan kwartsstof en lawaai, een toelichting van de beschikbare meettoestellen en een herhaling van de uit te voeren kwaliteitscontroles voor aanvang van het werk. Daarnaast werd een algemeen nazicht van de gepersonaliseerde gehoorbescherming (otoplastieken) van elke operationele medewerker uitgevoerd. De verschillende thema’s werden in detail toegelicht, nieuwe technieken voorgesteld, reeds gekende onderwerpen herhaald en eenvormig gemaakt. Bovendien kreeg elke arbeider op het einde van de opleidingsdag een splinternieuwe veiligheidshelm die duurzamer en comfortabeler is om dagelijks mee te werken en vooral onderhoudsvriendelijker is. De veiligheidsdag wordt steeds in een gezellige en ongedwongen sfeer geëvalueerd met een hapje en een drankje.

Dit wil ook zeggen dat meer dan 80 van de 125 Vandenbussche medewerkers die dag van de werf worden gehouden en de werven voor één dag stil liggen. De bouwfirma is ervan overtuigd dat deze inspanning de moeite waard is en het perfect past binnen de visie van het familiebedrijf. Vandenbussche bewijst hier opnieuw haar toonaangevende rol mee.

 

De Aalterse bouwonderneming Vandenbussche is een erkende klasse 8 aannemer voor de nieuwbouw en renovatie van alle types gebouwen. Het familiebedrijf is zowel actief in de appartementenbouw als de utiliteitsbouw, zowel voor openbare als privé opdrachtgevers. Vandenbussche werkt met het concept “Wij Trekken Uw Plan”, waarbij het alles voor zijn rekening neemt van voorbereidende studies, over het opstellen van een lastenboek tot de uiteindelijke oplevering.