Vandenbussche investeert voortdurend in veiligheid voor haar medewerkers

Bedrijfsnieuws
20200117 Vandenbussche veiligheidsdag sessie stellingbouw

Bij algemene bouwonderneming Vandenbussche in Aalter gaat vandaag, vrijdag 17 januari 2020, naar goede gewoonte, de jaarlijkse veiligheidsdag door. Het gaat reeds om de zevende editie waarbij duidelijk gesteld wordt dat veiligheid, kwaliteit en gezondheid binnen de onderneming van het allergrootste belang zijn.

Vandaag worden 110 medewerkers van de - meer dan 30 lopende - werven gehouden om deel te nemen aan de veiligheidsdag op de bedrijfsterreinen van Vandenbussche. Verschillende workshops worden gegeven door interne en externe deskundigen gaande van ergonomisch heffen & tillen tot EHBO-bijscholing of stellingbouw in de praktijk. Ook het uniform inrichten van de materiaalcontainer, toelichting over het uitgebreide gamma aan veiligheidsartikelen en een opfrissing over het gebruik van de vorkheftruck, rolbrug, verreiker en autolaadkraan staan op het programma. De verschillende thema’s worden in de sessies in detail toegelicht, praktisch aangebracht en reeds gekende onderwerpen worden herhaald en eenvormig gemaakt.

Kristof Defruyt, Operationeel Directeur bij Vandenbussche: “Binnen onze familiale onderneming geloven we er sterk in dat de organisatie van deze opleidingsdag meer dan de moeite waard is. We dragen veiligheid, kwaliteit en gezondheid hoog in het vaandel en willen dat bij het begin van het jaar opnieuw in de verf zetten door het personeel blijvend te sensibiliseren aan de hand van praktische en theoretische sessies. We verkiezen dit jaar ook het veiligste bouwteam van Vandenbussche en zetten de medewerkers die de beste verbetervoorstellen indienden in de bloemetjes.”

Nieuwjaarsviering als afsluiter, vooruitblik op 2020

“De opleidingsdag wordt afgesloten met een nieuwjaarsviering voor alle 170 medewerkers. Onder het motto ‘Samen op weg naar een nieuw bouwjaar’, klinken we op de successen van het voorbije jaar en kijken we uit naar de uitdagingen in 2020. Er staan heel wat nieuwe bouwprojecten op de planning. Na de mooie groei van het voorbije jaar, trekken we deze lijn door in 2020. We zullen ook verder inzetten op duurzaamheid en innovatie op onze werven en in onze processen, en blijven investeren in onze medewerkers en het nieuwste materieel. Op tijd en stond organiseren we een (sportieve) activiteit om onze successen te vieren. Op zondag 4 oktober 2020 zal Vandenbussche trouwens deelnemen aan Voka Openbedrijvendag. Het ideale moment om een kijkje te komen nemen bij Vandenbussche, maar ook in het splinternieuwe state-of-the-art kantoorgebouw in de Groendreef waar Vandenbussche het volledige bouwtraject voor zijn rekening heeft genomen”, besluit Kristof Defruyt.

 

Benieuwd naar meer? Ontdek alle vacatures en een blik achter de schermen.

 

Klik op onderstaande link als je meer wil lezen en bekijk de aftermovie

Bouwkroniek