Vandenbussche investeert voortdurend in welzijn voor haar medewerkers

Bedrijfsnieuws
20220325 Opleidingsdag Vandenbussche

Bij algemene bouwonderneming Vandenbussche in Aalter gaat vandaag, vrijdag 25 maart 2022, naar goede gewoonte, de jaarlijkse opleidingsdag door. Het gaat reeds om de negende editie waarbij duidelijk gesteld wordt dat Veiligheid, Kwaliteit, Milieu en Kwaliteit binnen de onderneming van het allergrootste belang zijn.

Vandaag worden 120 medewerkers van de - meer dan 30 lopende - werven gehouden om deel te nemen aan de opleidingsdag op de bedrijfsterreinen van Vandenbussche. Verschillende workshops worden gegeven door interne en externe deskundigen gaande van risicobeheersing bij asbestverwijdering, specifieke uitvoeringsdetails in de praktijk, milieurichtlijnen bij plaatsen van bronbemalingen, machineveiligheid, het correct gebruik van persoonlijke valbeveiliging en -toebehoren, het correct aanslaan van gewelven en predallen en het correct gebruik van meettoestellen. Verder op het programma staan ook een opfrissing over het gebruik van een hoogtewerker, vorkheftruck, verreiker en autolaadkraan. Tenslotte wordt ook veel aandacht besteed aan allerhande communicatietools en de nieuwe VGMK-app die binnen de onderneming gebruikt worden.

Kristof Defruyt, CEO bij Vandenbussche: “Binnen onze familiale onderneming geloven we er sterk in dat de organisatie van deze opleidingsdag meer dan de moeite waard is. We dragen veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit hoog in het vaandel en willen dat jaarlijks opnieuw in de verf zetten door het personeel blijvend te sensibiliseren aan de hand van praktische en theoretische sessies. We verkiezen dit jaar ook het veiligste bouwteam van Vandenbussche en zetten de medewerkers die de beste verbetervoorstellen indienden in de bloemetjes.”

 

Voorjaarsfeest als afsluiter, vooruitblik op 2022

“De opleidingsdag wordt afgesloten met een voorjaarsfeest voor alle 180 medewerkers. Samen klinken we op de groei van de voorbije jaren, ondanks corona,  en kijken we uit naar de uitdagingen in 2022. Er staan heel wat nieuwe bouwprojecten op de planning. We zullen ook verder inzetten op duurzaamheid en innovatie op onze werven en in onze processen, en blijven investeren in onze medewerkers en het nieuwste materieel. Op tijd en stond organiseren we een (sportieve) activiteit om onze successen te vieren. In mei trekken we bijvoorbeeld met een groep collega’s op Vandenbussche Club House Weekend en in juni nemen twee teams deel aan Expeditie Natuurpunt,” besluit Kristof Defruyt.