Vandenbussche NV is een Best Managed Company 2020

Bedrijfsnieuws
20200519 BMC_logo

Algemene bouwonderneming Vandenbussche NV uit Aalter is door een onafhankelijke jury erkend als Best Managed Company 2020 vanwege haar duidelijke strategie, uitgebreide expertise, inzet en financiële prestaties. Het Best Managed Companies-programma ondersteunt veerkrachtig ondernemerschap en duurzame groei. Deze kwaliteiten zijn nog relevanter wanneer de tijden onzeker zijn, zoals tijdens de COVID-19-crisis.

 

Best Managed Companies kwaliteitslabel

Vandenbussche is één van de acht nieuwe laureaten die het kwaliteitslabel ontvangt voor hun heldere strategie, uitvoerige expertise, engagement en financiële prestaties. Zo sluit het bedrijf aan bij de groep van 12 Best Managed Companies die hun titel wisten te verlengen.

Kristof Defruyt, CEO bij Vandenbussche: “Wij zijn zeer trots dat we het kwaliteitslabel Best Managed Companies hebben ontvangen. Vrijdag 15 mei 2020 zal voor elk lid van de Vandenbussche bouwfamilie - voor alle 170 medewerkers - als een zeer belangrijke datum meegedragen worden. Dat we mogen deel uitmaken van deze groep van uitmuntende bedrijven erkent onze veerkracht en wendbaarheid van de organisatie.”

“Tijdens de eerste gesprekken met de Best Managed Companies-coaches eind 2019 bleek dat we een strategische risicomatrix misten. Vandaag hebben we dit instrument wel dankzij ons management team. Het helpt ons om optimaal te anticiperen op potentiële risico’s op het vlak van financiën, uitvoering, personeel en duurzaamheid. Die risicomatrix heeft Vandenbussche meteen mogen inzetten tijdens de coronacrisis. We gaan er dan ook van uit dat iedereen kan blijven bijleren, ook meer ervaren ondernemingen,” gaat Kristof Defruyt verder.

 

Innovatie

Het bouwbedrijf heeft ook oog voor duurzame oplossingen. “We testen momenteel ook een mobiele stadsbatterij als alternatief voor de klassieke dieselgenerator. Die mobiele batterij is een primeur voor België. Ze zorgt voor minder CO2-uitstoot, minder geluidsoverlast voor buurtbewoners én aangenamere werkomstandigheden,” vertelt Kristof Defruyt.

 

Over Best Managed Companies

In 2017 lanceerde Deloitte Private, in samenwerking met Econopolis, Belgium Best Managed Companies. Het programma heeft tot doel begeleiding en erkenning te bieden aan Belgische particuliere bedrijven die uitstekende resultaten behalen dankzij uitmuntend beheer.

Het wereldwijd bewezen raamwerk wordt gebruikt om leiderschapskwaliteiten en -praktijken te beoordelen op het gebied van strategie, talent, drive en financiële prestaties. Bedrijven die willen deelnemen aan het programma moeten een omzet hebben van meer dan € 10 miljoen. Ze moeten minstens 5 jaar bestaan, met meer dan 25 voltijdse werknemers en een meerderheidsbelang (> 60%) in handen van een Belgische inwoner, persoon of entiteit. Het hoofdkantoor van het bedrijf of een belangrijk beslissingscentrum moet ook in België zijn gevestigd. De bedrijven moeten ook volledig compliant zijn vanuit juridisch, fiscaal en ethisch perspectief.

Het label 'Best Managed Companies' moet een internationaal label worden dat staat voor kwaliteit en uitmuntendheid. Het programma is 27 jaar geleden ontwikkeld in Canada en is al uitgerold in Ierland, Mexico, Nederland, Chili, Turkije, Italië, Duitsland, China, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Trinidad, Australië, de VS, Tsjechië, Singapore, Maleisië, Indonesië, Thailand en dus ook België.

 

Klik op onderstaande links als je meer wil lezen

De Tijd

L'Echo

Made in Oost-Vlaanderen

Het Laatste Nieuws

Bouwen aan Vlaanderen