Werner Van Walle, Chief Investment Officer bij Patronale Life*: "Vandenbussche speelde soepel in op de gevraagde wijzigingen."

Klantgetuigenis
WE2005 Residentie Manugenie - getuigenis

Voor Manugenie NV, een 100% dochter van Patronale Real Estate NV, de vastgoedtak van Patronale Life, bouwde Vandenbussche Residentie Kielbank in Zeebrugge. Een gebouw naast de jachthaven met 41 verhuurappartementen voor de Sociale Huisvestingsmaatschappij en het OCMW van Brugge en 12 verkoopsappartementen, waarvan 1 penthouse. Het gebouw bestaat uit 4 bouwlagen en is voorzien van een ondergrondse parkeergarage met 37 parkeerplaatsen. Dit Engineering & Build project werd in de Vandenbussche studiedienst volgens de Wij Trekken Uw Plan filosofie uitgewerkt in BIM. Ook in de uitvoering van het project werd deze werkwijze doorgetrokken. Werner Van Walle vertelt over de bouwwerken en de ervaring met Vandenbussche.

"Op dit terrein stonden vroeger loodsen. In 2018 werden de loodsen afgebroken en zo startte in 2019 een aanbestedingsfase voor het uitvoeren van dit bouwproject. Vandenbussche kwam hier als winnaar uit de bus. Het werd een Engineering & Build dossier, wat wil zeggen dat het ontwerp gemaakt werd door Architecten Groep III uit Brugge, en dat Vandenbussche vervolgens instond voor het uitwerken van de technieken en het uitkiezen van de materialen in functie van de optimalisatie voor de uitvoering van het project. Doordat de Vandenbussche studiedienst het 2D ontwerp van de architect in het voortraject volledig in BIM heeft gemodelleerd en daarbij de stabiliteit en de technieken toevoegden, konden de clashes al vooraf vastgesteld worden en bijgestuurd worden vooraleer het in uitvoering ging. Vandenbussche kreeg daardoor van Patronale Real Estate de volledige vrijheid", vertelt dhr. Werner Van Walle. "En daar zijn we heel tevreden van."

 

Soepel inspelen op gevraagde wijzigingen

"De samenwerking met Vandenbussche verliep tijdens de bouwwerken met een hele grote tevredenheid. De projectleider en de werfleider waren voortdurend op de werf aanwezig en zij hadden de werf echt onder controle. De opvolging was top," gaat Werner Van Walle verder. "Daarnaast werden ook veranderingen gevraagd en doorgevoerd tijdens het bouwproces en daar werd door het team heel soepel op ingespeeld. Ik besef dat dat niet altijd gemakkelijk is. Ook qua timing en planning zijn we tevreden. De voorlopige oplevering was voorzien op 31 maart 2022. Uiteindelijk werd opgeleverd op 19 mei 2022, maar dat is helemaal ok, gezien de gevraagde wijzigingen."

 

Minpuntje sinds de voorlopige oplevering

"Het enige minpuntje is dat sinds de voorlopige oplevering er iets minder opvolging is en dat sommige opleverpunten blijven hangen. Maar vandaag zitten we rond de tafel om dat te bespreken. Ik besef dat het soms ook met pech heeft te maken heeft en met de afhankelijkheid van andere partijen. Een betere monitoring door Vandenbussche na de oplevering zou in de toekomst een mooiere afsluiting zijn.” Deze opmerking werd uiteraard onmiddellijk door ons team ter harte genomen en met de betrokken partijen besproken. En dit zowel voor dit project als voor alle komende. Continu verbeteren en tevreden klanten daar blijft Vandenbussche voor staan!

 

Ontdek hier meer referenties in appartementsbouw

Neem contact op en maak kennis

 

*Patronale Life is een levensverzekeringsmaatschappij, voor meer info: www.patronale-life.be