Zesde veiligheids- en kwaliteitsdag voor medewerkers bij Vandenbussche

Bedrijfsnieuws
20190118_Veiligheidsdag_Blusmiddelen_1

Veiligheid en kwaliteit op de werf zijn van het allergrootste belang. Daarom organiseert Vandenbussche jaarlijks een opleidingsdag voor alle operationele medewerkers en leidinggevenden op het bedrijfsterrein in Aalter omtrent veiligheid, gezondheid, kwaliteit en milieu. 

Op vrijdag 18 januari ging de 6e editie van de opleidingsdag door, waar de medewerkers verschillende workshops aangeboden kregen. Naast een EHBO-initiatie of bijscholing, werd onder andere ook een opleidingsmoment ingepland voor het gebruik van kleine blusmiddelen, het veilig laden en zekeren van vrachtwagens en het duurzaam gebruiken van een stroomgroep. In samenwerking met Mensura werd het jaarlijks gezondheidstoezicht gekoppeld aan een interne bevraging inzake welzijn op het werk.

De verschillende thema’s werden in detail toegelicht, praktisch aangebracht, nieuwe technieken voorgesteld, reeds gekende onderwerpen herhaald en eenvormig gemaakt.

Kristof Defruyt, Operationeel Directeur: "Meer dan 90 medewerkers werden vrijdag van de 30 lopende werven gehouden. Als familiale bouwonderneming geloven we er sterk in dat deze inspanning meer dan de moeite waard is. Gezien Vandenbussche de voorbije jaren sterk gegroeid is en volop verder geïnvesteerd heeft in materiaal en materieel, zijn we ook op zoek naar minstens 15 nieuwe medewerkers met verschillende profielen, zowel arbeiders als bedienden. Ook specifiek om het beleid rond veiligheid, milieu en kwaliteit verder uit te bouwen zoeken we nog een extra medewerker. De openstaande vacatures lees je op onze website na."

“De opleidingsdag werd afgesloten met een nieuwjaarsviering voor alle 140 medewerkers met een hapje en een drankje. We blikten terug op een ontspannend kerstverlof, evalueerden de opleidingsdag en keken samen naar de plannen voor de toekomst,” besluit Kristof Defruyt.