Vandenbussche kwalificeert zich opnieuw als Best Managed Company

Bedrijfsnieuws
20210507 BMC Dirk Vandenbussche

Vandenbussche behoudt het Best Managed Companies label. Het Best Managed Companies programma evalueert de strategie en het operationele beheer van organisaties grondig en daagt deze uit aan de hand van een bewezen mondiaal kader op basis van vier pijlers: een duidelijke langetermijnstrategie, uitgebreide capaciteiten, een sterke betrokkenheid en uitstekende financiële prestaties. Na een uitdagend jaar zijn veerkracht, leiderschap en wendbaarheid bijzonder erkend door de onafhankelijke jury. 

Kristof Defruyt, CEO bij bouwonderneming Vandenbussche: "We zijn zeer trots dat we het kwaliteitslabel behouden. Voor elk lid van de Vandenbussche bouwfamilie – voor alle 180 medewerkers – is het schitterend te mogen deel uitmaken van deze community van uitmuntende Belgische privébedrijven. Als dynamisch en ambitieus familiebedrijf zijn we steeds alert voor verbeterpunten, evoluties en opportuniteiten. De objectieve, gefundeerde en constructieve feedback van de ervaren en onafhankelijke jury helpt ons om die analyse scherper te zien en de juiste prioriteiten te stellen. Best Managed Companies is een beetje zoals onze raad van bestuur: het programma triggert ons managementteam en mezelf om telkens de lat wat hoger te leggen en op de juiste paarden te wedden.”

 

Over Best Managed Companies

In 2017 lanceerde Deloitte Private, in samenwerking met Econopolis, Belgium Best Managed Companies. In 2019 sluitte KU Leuven ook aan. Het programma heeft tot doel begeleiding en erkenning te bieden aan Belgische particuliere bedrijven die uitstekende resultaten behalen dankzij uitmuntend beheer.

Het wereldwijd bewezen raamwerk wordt gebruikt om leiderschapskwaliteiten en -praktijken te beoordelen op het gebied van strategie, talent, drive en financiële prestaties. Bedrijven die willen deelnemen aan het programma moeten een omzet hebben van meer dan € 10 miljoen. Ze moeten minstens 5 jaar bestaan, met meer dan 25 voltijdse werknemers en een meerderheidsbelang (> 60%) in handen van een Belgische inwoner, persoon of entiteit. Het hoofdkantoor van het bedrijf of een belangrijk beslissingscentrum moet ook in België zijn gevestigd. De bedrijven moeten ook volledig compliant zijn vanuit juridisch, fiscaal en ethisch perspectief.

Het label 'Best Managed Companies' moet een internationaal label worden dat staat voor kwaliteit en uitmuntendheid. Het programma is 28 jaar geleden ontwikkeld in Canada en is ondertussen uitgerold in meer dan 35 landen wereldwijd.

 

Meer lezen?

Best Managed Company Magazine bij De Tijd

Made in Oost-Vlaanderen

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad